Suolakinuski-aprikoosipuustit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suolakinuski-aprikoosipuustit

???
Kappaleita
18
Monenlaisilla herkuilla täytetyt ja koristellut puustit ovat etenkin kinuskinystävän unelmapullia.
Jaa Somessa

Ainekset

50 g
Hiivaa
5 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 tl
Suolaa
1/2 rkl
Kardemummaa
18 dl
Vehnäjauhoja
200 g
Voita
200 g
Kuivattuja aprikooseja
600 g
Aprikoosimarmeladia

SUOLAKINUSKI

2 1/2 dl
Sokeria
100 g
Voita
1 dl
Kuohukermaa
1 tl
Suolaa

VOITELUUN

1 kpl
Muna

PINNALLE

Kermakaramelleja (esim. omar)
Kuivattuja aprikooseja
Suolapähkinöitä

Näin teet

1

Sulata ja jäähdytä voi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, suola, kardemumma ja puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta vähitellen kaikki paitsi 2 dl jauhoja taikinaan. Lisää voisula ja vaivaa hetki, lisää lopuksi 2 dl jauhoja ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kohoaminen kestää noin 1 tunnin.
Tee taikinan kohotessa kinuskikastike. Sulata sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Anna sokerin paahtua ruskeaksi, mutta varo polttamasta sitä. Lisää voi ja sekoita. Kaada joukkoon kerma ja anna kastikkeen kiehua noin minuutin ajan. Lisää suola ja anna kastikkeen jäähtyä.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla kahdeksi 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä levyille aprikoosimarmeladia. Lisää pinnalle silputtuja aprikooseja. Kaada päälle 1/4 kinuskikastikkeesta. Kääri levyt rullalle aloittaen pitkiltä sivuilta. Jätä sauma alas.
Leikkaa rullista terävällä veitsellä kolmikulmaisia paloja. Nosta palat pystyyn niin, että kapea kohta on ylöspäin. Paina sormella kapea kohta pöytää kohti. Kohota pullia liinan alla 20 minuuttia.
Voitele pullat vatkatulla kananmunalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna puustien jäähtyä ja valuta niiden päälle kinuskikastiketta. Koristele pilkotuilla kermakaramelleilla ja hienonnetuilla suolapähkinöillä.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
Muokattu: 27.2.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja91 g1646 g
Proteiinia10 g188 g
Rasvaa18 g323 g
Kuituja3 g62 g
Energiaa kj2429 43722
Energiaa kcal580 10447

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 50 g Hiivaa

  • 2 tl Suolaa

  • 0,5 rkl Kardemummaa

  • 1 tl Suolaa

  • Kermakaramelleja (esim. omar)

  • Kuivattuja aprikooseja

  • Suolapähkinöitä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja91 g1646 g
Proteiinia10 g188 g
Rasvaa18 g323 g
Kuituja3 g62 g
Energiaa kj2429 43722
Energiaa kcal580 10447

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 50 g Hiivaa

  • 2 tl Suolaa

  • 0,5 rkl Kardemummaa

  • 1 tl Suolaa

  • Kermakaramelleja (esim. omar)

  • Kuivattuja aprikooseja

  • Suolapähkinöitä

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.