Suolakinuskipopcornit
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Näiden poppareiden suolaisuus ja makeus muodostavat koukuttavan kombon. Tässä on uusi leffailtojen suosikki!
| 3 rkl | öljyä |
| 1 1/2 dl | popcornin jyviä |
| 125 g | voita |
| 1 dl | siirappia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | hiutalesuolaa |
| 1/4 tl | soodaa |
- 1.
Peitä kaksi peltiä leivinpaperilla.
- 2.
Mittaa öljy isoon (noin 3 l) paksupohjaiseen, kannelliseen kattilaan. Tipauta öljyyn pari popcornin jyvää, kuumenna ja lisää loput jyvät, kun ensimmäiset poksahtelevat. Peitä kattila kannella, kuumenna pari kertaa kattilaa ravistellen, kunnes poksahtelu hidastuu ja loppuu miltei kokonaan. Nosta kattila pois levyltä. Levitä popcornit uunipeltien päälle.
- 3.
Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Paloittele voi kattilaan, lisää siirappi ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi samalla sekoitelleen. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 3–4 minuuttia välillä sekoitellen. Kun seos on paksua ja kiiltävää, lisää joukkoon vaniljasokeri, suola ja sooda.
- 4.
Kääntele kuuma kinuski popcorneihin kahden lusikan avulla niin, että popcornit kuortuvat ainakin osittain. Pane popcornit uuniin 30–40 minuutiksi. Sekoita kerran kuumennuksen aikana.
- 5.
Kaada jäähtyneet popcornit kannellisiin lasipurkkeihin.
Suolakinuskipopcornit
Näiden poppareiden suolaisuus ja makeus muodostavat koukuttavan kombon. Tässä on uusi leffailtojen suosikki!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 rkl | öljyä |
| 1 1/2 dl | popcornin jyviä |
| 125 g | voita |
| 1 dl | siirappia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | hiutalesuolaa |
| 1/4 tl | soodaa |
Valmistus (Uuni 125°C)
- 1
Peitä kaksi peltiä leivinpaperilla.
- 2
Mittaa öljy isoon (noin 3 l) paksupohjaiseen, kannelliseen kattilaan. Tipauta öljyyn pari popcornin jyvää, kuumenna ja lisää loput jyvät, kun ensimmäiset poksahtelevat. Peitä kattila kannella, kuumenna pari kertaa kattilaa ravistellen, kunnes poksahtelu hidastuu ja loppuu miltei kokonaan. Nosta kattila pois levyltä. Levitä popcornit uunipeltien päälle.
Määrä Ainesosa 3 rkl öljyä 1 1/2 dl popcornin jyviä - 3
Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Paloittele voi kattilaan, lisää siirappi ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi samalla sekoitelleen. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 3–4 minuuttia välillä sekoitellen. Kun seos on paksua ja kiiltävää, lisää joukkoon vaniljasokeri, suola ja sooda.
Määrä Ainesosa 125 g voita 1 dl siirappia 1 1/2 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 1 tl hiutalesuolaa 1/4 tl soodaa - 4
Kääntele kuuma kinuski popcorneihin kahden lusikan avulla niin, että popcornit kuortuvat ainakin osittain. Pane popcornit uuniin 30–40 minuutiksi. Sekoita kerran kuumennuksen aikana.
- 5
Kaada jäähtyneet popcornit kannellisiin lasipurkkeihin.
Tee kinuskipopcorneja kerralla iso satsi, sillä ne säilyvät tiiviissä lasipurkissa parikin viikkoa.
Ravintosisältö
2221
Energiaa kcal
9299
Energiaa kj
142,0 g
Rasvaa
69,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
236,0 g
Hiilihydraatteja
236,0 g
Sokereita
—
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
9,3 g
Suolaa
2221
Energiaa kcal
9299
Energiaa kj
142,0 g
Rasvaa
69,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
236,0 g
Hiilihydraatteja
236,0 g
Sokereita
—
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
9,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl Popcornin jyviä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























