Peitä kaksi peltiä leivinpaperilla. Mittaa öljy isoon (noin 3 l) paksupohjaiseen, kannelliseen kattilaan. Tipauta öljyyn pari popcornin jyvää, kuumenna ja lisää loput jyvät, kun ensimmäiset poksahtelevat. Peitä kattila kannella, kuumenna pari kertaa kattilaa ravistellen, kunnes poksahtelu hidastuu ja loppuu miltei kokonaan. Nosta kattila pois levyltä. Levitä popcornit uunipeltien päälle.
Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Paloittele voi kattilaan, lisää siirappi ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi samalla sekoitelleen. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 3–4 minuuttia välillä sekoitellen. Kun seos on paksua ja kiiltävää, lisää joukkoon vaniljasokeri, suola ja sooda.
Kääntele kuuma kinuski popcorneihin kahden lusikan avulla niin, että popcornit kuortuvat ainakin osittain. Pane popcornit uuniin 30–40 minuutiksi. Sekoita kerran kuumennuksen aikana. Kaada jäähtyneet popcornit kannellisiin lasipurkkeihin.
Vinkki: Tee kinuskipopcorneja kerralla iso satsi, sillä ne säilyvät tiiviissä lasipurkissa parikin viikkoa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
2221
9298
142,0 g
69,0 g
236,0 g
236,0 g
—
1,0 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 dl Popcornin jyviä,
1 tl Hiutalesuolaa,
0,25 tl (1/4 tl) soodaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli