Taskuleivät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Taskuleivät

Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta

Ainekset

2 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
1 dl
Ohrajauhoja
3 dl
Vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva haaleaan veteen, lisää suola ja sokeri. Alusta jauhot nesteeseen ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Pitkä vaivaaminen on taikinalle eduksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi ja leivo siitä halkaisijaltaan noin 10 sentin kokoisia litteitä leipiä. Paista kohottamattomia leipiä 250–275 -asteisessa uunissa 7–8 minuuttia. Leivonnaisten pinta kohoaa uunissa nopeasti niin, että sisus jää ontoksi. Leivät voi nauttia lämpiminä levitteen kanssa. Jäähtyneinä voit täyttää osittain avatun leivän lihapyöryköillä, kebablihalla, kypsällä broilerilla tai jauhelihalla sekä salaatilla, tomaatilla ja kurkulla. Voit vielä tarjota lisänä chilipalkoja ja kermaviili- tai jogurttikastiketta.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.12.2009
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.