Täydellinen ruskea kastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Täydellinen ruskea kastike
Play

Täydellinen ruskea kastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukkaan ja tasaisen ruskean kastikkeen salaisuus on vehnäjauhojen paahtaminen kuivalla pannulla ilman rasvaa. Tällä reseptillä onnistuu ensikertalainenkin!

Ainekset

5 dl
vettä
1 tl
liha- tai kasvisliemikuutio
5 rkl
vehnäjauhoja
1 kpl
laakerinlehti
2 tl
soijakastiketta
2 rkl
voita
ripaus rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta vesi. Murenna liemikuutio veteen ja sekoita kunnes se liukenee. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

1 tl
liha- tai kasvisliemikuutio
5 dl
vettä
2

Mittaa vehnäjauhot paksupohjaiselle paistinpannulle. Kuumenna pannua liedellä ja sekoita paahtuvia jauhoja koko ajan vispilällä tai haarukkavatkaimella. Jauhojen ruskistuminen kestää noin 5 minuuttia pannusta ja liedestä riippuen. Ota pannu heti pois liedeltä, kun vehnäjauhot ovat ruskistuneet kauniisti. Varo polttamasta jauhoja.

5 rkl
vehnäjauhoja
3

Vispaa 1 dl liha- tai kasvislientä jauhojen joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää loppu liemi parissa erässä ja sekoita vispilällä tasaiseksi kastikkeeksi. Huomaa, että neste alkaa kiehua kasaan kuumalla pannulla, vaikka pannu ei ole liedellä.

4

Laita pannu takaisin liedelle. Lisää laakerinlehti ja soijakastike kastikkeeseen. Kuumenna, anna kastikkeen kiehua ja saostua välillä sekoittaen noin 5 minuuttia.

1 kpl
laakerinlehti
2 tl
soijakastiketta
5

Sekoita voi valmiiseen kastikkeeseen. Mausta kastike mustapippurilla.

ripaus rouhittua mustapippuria
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Ninna Lindström
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 4.11.2018
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

406

97

6,0 g

3,8 g

9,3 g

0,3 g

0,5 g

1,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl vettä,

1 tl liha- tai kasvisliemikuutio,

1 kpl laakerinlehti,

2 tl soijakastiketta,

ripaus rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli