Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ruskea kastike valurautaisella paistinpannulla, jonka kahvaan on kääritty valkoinen liina. Kastikkeen joukossa laakerinlehti. Pöydällä vispilä, kulho jauhoja ja kaksi laakerinlehteä.

Täydellinen ruskea kastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukkaan ja tasaisen ruskean kastikkeen salaisuus on vehnäjauhojen paahtaminen kuivalla pannulla ilman rasvaa. Tällä reseptillä onnistuu ensikertalainenkin!

Ainekset

5 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
5 rkl
vehnäjauhoja
1 kpl
laakerinlehti
2 tl
soijakastiketta
2 rkl
voita
ripaus rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta vesi. Murenna liemikuutio veteen ja sekoita, kunnes se liukenee. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

1 kpl
kasvisliemikuutio
5 dl
vettä
2

Mittaa vehnäjauhot paksupohjaiselle paistinpannulle. Kuumenna pannua liedellä ja sekoita paahtuvia jauhoja koko ajan vispilällä tai haarukkavatkaimella. Jauhojen ruskistuminen kestää noin 5 minuuttia pannusta ja liedestä riippuen. Ota pannu heti pois liedeltä, kun vehnäjauhot ovat ruskistuneet kauniisti. Varo polttamasta jauhoja.

5 rkl
vehnäjauhoja
3

Vispaa 1 dl kasvislientä jauhojen joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää loppu liemi parissa erässä ja sekoita vispilällä tasaiseksi kastikkeeksi. Huomaa, että neste alkaa kiehua kasaan kuumalla pannulla, vaikka pannu ei ole liedellä.

4

Laita pannu takaisin liedelle. Lisää laakerinlehti ja soijakastike kastikkeeseen. Kuumenna, anna kastikkeen kiehua ja saostua välillä sekoittaen noin 5 minuuttia.

1 kpl
laakerinlehti
2 tl
soijakastiketta
5

Sekoita voi valmiiseen kastikkeeseen. Mausta kastike mustapippurilla.

ripaus rouhittua mustapippuria
2 rkl
voita
Miltä maistui?(11 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 4.11.2018
|
Muokattu: 24.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

107

448

6,8 g

4,0 g

9,8 g

0,5 g

0,5 g

2,0 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl laakerinlehti,

ripaus rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli