Täydellinen ruskea kastike
30 min

Nappaa talteen!
Maukkaan ja tasaisen ruskean kastikkeen salaisuus on vehnäjauhojen paahtaminen kuivalla pannulla ilman rasvaa. Tällä reseptillä onnistuu ensikertalainenkin!
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 2 tl | soijakastiketta |
| 2 rkl | voita |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Kiehauta vesi ja liuota joukkoon lihaliemikuutio. Anna liemen jäähtyä haaleaksi.
- 2.
Mittaa vehnäjauhot paksupohjaiselle paistinpannulle. Kuumenna pannua liedellä ja sekoita paahtuvia jauhoja koko ajan vispilällä tai haarukkavatkaimella. Jauhojen ruskistuminen kestää noin 5 minuuttia pannusta ja liedestä riippuen. Ota pannu heti pois liedeltä, kun vehnäjauhot ovat ruskistuneet kauniisti. Varo polttamasta jauhoja.
- 3.
Vispaa 1 dl lihalientä jauhojen joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää loppu liemi parissa erässä ja sekoita vispilällä tasaiseksi kastikkeeksi. Huomaa, että neste alkaa kiehua kasaan kuumalla pannulla, vaikka pannu ei ole liedellä.
- 4.
Laita pannu takaisin liedelle. Lisää laakerinlehti ja soijakastike kastikkeeseen. Kuumenna, anna kastikkeen kiehua ja saostua välillä sekoittaen noin 5 minuuttia.
- 5.
Sekoita voi valmiiseen kastikkeeseen. Mausta kastike mustapippurilla.
Maukkaan ja tasaisen ruskean kastikkeen salaisuus on vehnäjauhojen paahtaminen kuivalla pannulla ilman rasvaa. Tällä reseptillä onnistuu ensikertalainenkin!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 2 tl | soijakastiketta |
| 2 rkl | voita |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Kiehauta vesi ja liuota joukkoon lihaliemikuutio. Anna liemen jäähtyä haaleaksi.
Määrä Ainesosa 5 dl vettä 1 kpl lihaliemikuutio - 2
Mittaa vehnäjauhot paksupohjaiselle paistinpannulle. Kuumenna pannua liedellä ja sekoita paahtuvia jauhoja koko ajan vispilällä tai haarukkavatkaimella. Jauhojen ruskistuminen kestää noin 5 minuuttia pannusta ja liedestä riippuen. Ota pannu heti pois liedeltä, kun vehnäjauhot ovat ruskistuneet kauniisti. Varo polttamasta jauhoja.
Määrä Ainesosa 3/4 dl vehnäjauhoja - 3
Vispaa 1 dl lihalientä jauhojen joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää loppu liemi parissa erässä ja sekoita vispilällä tasaiseksi kastikkeeksi. Huomaa, että neste alkaa kiehua kasaan kuumalla pannulla, vaikka pannu ei ole liedellä.
- 4
Laita pannu takaisin liedelle. Lisää laakerinlehti ja soijakastike kastikkeeseen. Kuumenna, anna kastikkeen kiehua ja saostua välillä sekoittaen noin 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl laakerinlehti 2 tl soijakastiketta - 5
Sekoita voi valmiiseen kastikkeeseen. Mausta kastike mustapippurilla.
Määrä Ainesosa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 2 rkl voita
Ravintosisältö
106
Energiaa kcal
445
Energiaa kj
6,8 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,5 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
106
Energiaa kcal
445
Energiaa kj
6,8 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,5 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl laakerinlehti.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























