Täydellinen ruskea kastike - Yhteishyvä

Täydellinen ruskea kastike

Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Maukkaan ja tasaisen ruskean kastikkeen salaisuus on vehnäjauhojen paahtaminen kuivalla pannulla ilman rasvaa. Tällä reseptillä onnistuu ensikertalainenkin!
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
vettä
1 tl
liha- tai kasvisliemikuutio
5 rkl
vehnäjauhoja
1 kpl
laakerinlehti
2 tl
soijakastiketta
2 rkl
voita
ripaus rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Kiehauta vesi. Murenna liemikuutio veteen ja sekoita kunnes se liukenee. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

1 tl
liha- tai kasvisliemikuutio
5 dl
vettä
2

Mittaa vehnäjauhot paksupohjaiselle paistinpannulle. Kuumenna pannua liedellä ja sekoita paahtuvia jauhoja koko ajan vispilällä tai haarukkavatkaimella. Jauhojen ruskistuminen kestää noin 5 minuuttia pannusta ja liedestä riippuen. Ota pannu heti pois liedeltä, kun vehnäjauhot ovat ruskistuneet kauniisti. Varo polttamasta jauhoja.

5 rkl
vehnäjauhoja
3

Vispaa 1 dl liha- tai kasvislientä jauhojen joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää loppu liemi parissa erässä ja sekoita vispilällä tasaiseksi kastikkeeksi. Huomaa, että neste alkaa kiehua kasaan kuumalla pannulla, vaikka pannu ei ole liedellä.

4

Laita pannu takaisin liedelle. Lisää laakerinlehti ja soijakastike kastikkeeseen. Kuumenna, anna kastikkeen kiehua ja saostua välillä sekoittaen noin 5 minuuttia.

1 kpl
laakerinlehti
2 tl
soijakastiketta
5

Sekoita voi valmiiseen kastikkeeseen. Mausta kastike mustapippurilla.

ripaus rouhittua mustapippuria
Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Ninna Lindström
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 4.11.2018
Muokattu: 7.12.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g37 g
Proteiinia2 g6 g
Rasvaa6 g24 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj406 1622
Energiaa kcal97 387

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl vettä

  • 1 tl liha- tai kasvisliemikuutio

  • 1 kpl laakerinlehti

  • 2 tl soijakastiketta

  • ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g37 g
Proteiinia2 g6 g
Rasvaa6 g24 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj406 1622
Energiaa kcal97 387

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl vettä

  • 1 tl liha- tai kasvisliemikuutio

  • 1 kpl laakerinlehti

  • 2 tl soijakastiketta

  • ripaus rouhittua mustapippuria

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Ninna Lindström

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.