Täydellinen ruskea kastike

arvosana4/5

(11)arviota
4 Annosta

30 min

Maukkaan ja tasaisen ruskean kastikkeen salaisuus on vehnäjauhojen paahtaminen kuivalla pannulla ilman rasvaa. Tällä reseptillä onnistuu ensikertalainenkin!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
5 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio
3/4 dlvehnäjauhoja
1 kpllaakerinlehti
2 tlsoijakastiketta
2 rklvoita
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi ja liuota joukkoon lihaliemikuutio. Anna liemen jäähtyä haaleaksi.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    1 kpllihaliemikuutio
  2. 2

    Mittaa vehnäjauhot paksupohjaiselle paistinpannulle. Kuumenna pannua liedellä ja sekoita paahtuvia jauhoja koko ajan vispilällä tai haarukkavatkaimella. Jauhojen ruskistuminen kestää noin 5 minuuttia pannusta ja liedestä riippuen. Ota pannu heti pois liedeltä, kun vehnäjauhot ovat ruskistuneet kauniisti. Varo polttamasta jauhoja.

    MääräAinesosa
    3/4 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Vispaa 1 dl lihalientä jauhojen joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää loppu liemi parissa erässä ja sekoita vispilällä tasaiseksi kastikkeeksi. Huomaa, että neste alkaa kiehua kasaan kuumalla pannulla, vaikka pannu ei ole liedellä.

  4. 4

    Laita pannu takaisin liedelle. Lisää laakerinlehti ja soijakastike kastikkeeseen. Kuumenna, anna kastikkeen kiehua ja saostua välillä sekoittaen noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kpllaakerinlehti
    2 tlsoijakastiketta
  5. 5

    Sekoita voi valmiiseen kastikkeeseen. Mausta kastike mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    2 rklvoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl laakerinlehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.11.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä