Täytetty pullakranssi | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Täytetty pullakranssi
Play

Täytetty pullakranssi

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Näyttävä ja herkullisen mehevä täytekranssi kruunaa kahvipöydän. Täytä juhlava pullakranssi mantelimassalla, aprikoosimarmeladilla ja rouhituilla pekaanipähkinöillä.

Ainekset

pullataikina

2 1/2 dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 kpl
kananmuna
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
7 - 8 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai margariinia

täyte

150 g
aprikoosimarmeladia (paistonkestävää)
50 g
(½ ps) pekaanipähkinöitä rouhittuna
75 g
(1/2 pkt) mantelimassaa

pinnalle

1 kpl
kananmuna
50 g
(1/2 ps) pekaanipähkinöitä
(tomusokeria)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon osa jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan käsin vaivaten. Tarkkaile jauhojen sopivaa määrää ja lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Malta alustaa riittävästi, jotta taikinaan syntyy hyvä sitko. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa 30−40 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

2 1/2 dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 kpl
kananmuna
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
7 - 8 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai margariinia
2

Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina noin 30 x 60 cm:n kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle marmeladi ja rouhitut pähkinät. Raasta mantelimassa pinnalle.

150 g
aprikoosimarmeladia (paistonkestävää)
50 g
(½ ps) pekaanipähkinöitä rouhittuna
75 g
(1/2 pkt) mantelimassaa
3

Kääri levy pituussuunnassa tiukalle rullalle. Käännä saumapuoli alaspäin. Leikkaa rulla terävällä veitsellä pituussuunnassa kahtia, mutta jätä toisesta päästä muutaman sentin matkalta kiinni. Käännä leikkuupinnat ylöspäin. Pidä leikkuupinnat ylöspäin ja kieritä säikeitä toistensa ympäri palmikoksi. Muotoile palmikko kranssiksi leivinpaperin päällä pellillä. Nipistä liitoskohta kiinni. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

4

Voitele kranssi munalla ja ripottele pinnalle loput pähkinät. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kranssi on kypsä. Viimeistele halutessasi tomusokerilla.

1 kpl
kananmuna
50 g
(1/2 ps) pekaanipähkinöitä
(tomusokeria)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.11.2020
Muokattu: 23.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

17118

4090

155,0 g

52,0 g

557,0 g

178,0 g

31,0 g

97,0 g

5,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 rkl kardemummaa ,

75 g (1/2 pkt) mantelimassaa,

(tomusokeria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli