Täytetty pullakranssi

arvosana3/5

(2)arviota
16 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Näyttävä ja herkullisen mehevä täytekranssi kruunaa kahvipöydän. Täytä juhlava pullakranssi mantelimassalla, aprikoosimarmeladilla ja rouhituilla pekaanipähkinöillä.

Ainekset (16 annosta)

MääräAinesosa

Pullataikina

2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 kplkananmuna
1 dlsokeria
1/2 rklkardemummaa
1/2 tlsuolaa
7 - 8 dlvehnäjauhoja
75 gvoita tai margariinia

Täyte

150 gaprikoosimarmeladia (paistonkestävää)
50 g(½ ps) pekaanipähkinöitä rouhittuna
75 g(1/2 pkt) mantelimassaa

Pinnalle

1 kplkananmuna
50 g(1/2 ps) pekaanipähkinöitä
(tomusokeria)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon osa jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan käsin vaivaten. Tarkkaile jauhojen sopivaa määrää ja lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Malta alustaa riittävästi, jotta taikinaan syntyy hyvä sitko. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa 30−40 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlmaitoa
    25 ghiivaa
    1 kplkananmuna
    1 dlsokeria
    1/2 rklkardemummaa
    1/2 tlsuolaa
    7 - 8 dlvehnäjauhoja
    75 gvoita tai margariinia
  2. 2

    Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina noin 30 x 60 cm:n kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle marmeladi ja rouhitut pähkinät. Raasta mantelimassa pinnalle.

    MääräAinesosa
    150 gaprikoosimarmeladia (paistonkestävää)
    50 g(½ ps) pekaanipähkinöitä rouhittuna
    75 g(1/2 pkt) mantelimassaa
  3. 3

    Kääri levy pituussuunnassa tiukalle rullalle. Käännä saumapuoli alaspäin. Leikkaa rulla terävällä veitsellä pituussuunnassa kahtia, mutta jätä toisesta päästä muutaman sentin matkalta kiinni. Käännä leikkuupinnat ylöspäin. Pidä leikkuupinnat ylöspäin ja kieritä säikeitä toistensa ympäri palmikoksi. Muotoile palmikko kranssiksi leivinpaperin päällä pellillä. Nipistä liitoskohta kiinni. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

  4. 4

    Voitele kranssi munalla ja ripottele pinnalle loput pähkinät. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kranssi on kypsä. Viimeistele halutessasi tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    50 g(1/2 ps) pekaanipähkinöitä
    (tomusokeria)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 rkl kardemummaa , (tomusokeria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
12.11.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä