Täytetyt kalkkunakääröt

Täytä kalkkunaleikkeet luumulla ja tuorejuustolla ja tarjoa kermaisen kastikkeen kanssa. Kalkkunakääröjen kanssa maistuu juurespyree.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
700 gkalkkunan ohutleikkeitä
12 kplkuivattua luumua
100 gmustapippurituorejuustoa
1 tlsuolaa
voi-öljyseosta

Kastike

1 1/2 dlkermaa
1 dlvettä
1/2 kplkana- tai lihaliemikuutiota
1 - 2 tlsinappia
50 gmustapippurituorejuustoa

Valmistus

  1. 1

    Pane luumut pehmenemään lämpimään veteen. Puolita luumut. Levitä kalkkunaleikkeet leikkuulaudalle. Jaa juusto ja luumut leikkeiden alapäähän. Käännä ensin sivut täytteen päälle ja kääri leikkeet sitten rulliksi. Sulje saumakohdat tikuilla. Kuumenna isolla paistinpannulla voi-öljyseos. Paista kääröt parissa erässä kauniin ruskeiksi ja pane uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Kaada kerma ja vesi pannulle. Murskaa sekaan liemikuutio, lisää sinappi. Keitä kastiketta kokoon kunnes se sakenee hieman. Lisää juusto, sekoita tasaiseksi. Kaada kastike kalkkunakääröjen päälle tai tarjoa erikseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Voi-öljyseosta, 1 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä