Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Täytetyt kalkkunakääröt

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Täytä kalkkunaleikkeet luumulla ja tuorejuustolla ja tarjoa kermaisen kastikkeen kanssa. Kalkkunakääröjen kanssa maistuu juurespyree.

Ainekset

700 g
Kalkkunan ohutleikkeitä
12 kpl
Kuivattua luumua
100 g
Mustapippurituorejuustoa
1 tl
Suolaa
Voi-öljyseosta

Kastike

1 1/2 dl
Kermaa
1 dl
Vettä
1/2 kpl
Kana- tai lihaliemikuutiota
1 - 2 tl
Sinappia
50 g
Mustapippurituorejuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane luumut pehmenemään lämpimään veteen. Puolita luumut. Levitä kalkkunaleikkeet leikkuulaudalle. Jaa juusto ja luumut leikkeiden alapäähän. Käännä ensin sivut täytteen päälle ja kääri leikkeet sitten rulliksi. Sulje saumakohdat tikuilla. Kuumenna isolla paistinpannulla voi-öljyseos. Paista kääröt parissa erässä kauniin ruskeiksi ja pane uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Kaada kerma ja vesi pannulle. Murskaa sekaan liemikuutio, lisää sinappi. Keitä kastiketta kokoon kunnes se sakenee hieman. Lisää juusto, sekoita tasaiseksi. Kaada kastike kalkkunakääröjen päälle tai tarjoa erikseen.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

317

1327

15,7 g

9,0 g

10,0 g

9,7 g

1,7 g

32,5 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Voi-öljyseosta,

1 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli