Täytetyt tomaatit - Yhteishyvä

Täytetyt tomaatit

???
Riisi, sipuli ja mausteet ovat maukkaiden täytettyjen tomaattien salaisuus. Tarjoa runsaan salaatin kanssa tai joko lihan tai kalan lisäkkeenä.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Pihvitomaattia tai 4 tavallista tomaattia

TÄYTE

1 dl
Tummaa pikariisiä
2 - 3 dl
Vettä
1 kpl
Keltasipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Kuminansiemeniä
2 rkl
Silputtuja tuoreyrttejä
1 rkl
Kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä

Näin teet

1

Leikkaa tomaattien yläosasta ”lakki” pois. Koverra siemenet lusikalla. Valuta tomaatteja ylösalaisin talouspaperin päällä. Nosta tomaatit uunivuokaan. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannussa. Kuullota siinä sipulisilppu. Mausta ja lisää seos riisiin. Täytä tomaatit riisiseoksella.Nosta tomaattien lakki kanneksi päälle ja valuta öljyä tomaateille. Kypsennä tomaatteja 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, koosta riippuen. Tomaatit saavat pehmetä mutta eivät kypsyä hajoaviksi. Tarjoa runsaan salaatin kanssa tai joko lihan tai kalan lisäkkeenä.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 27.4.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa