Täytetyt tomaatit

Arvostele resepti
2 Annosta

30 min

Riisi, sipuli ja mausteet ovat maukkaiden täytettyjen tomaattien salaisuus. Tarjoa täytetyt tomaatit runsaan salaatin kanssa tai joko lihan tai kalan lisäkkeenä.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
2 kplpihvitomaattia tai 4 tavallista tomaattia

Täyte

1 dltummaa pikariisiä
2 - 3 dlvettä
1 kplkeltasipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
1/2 tlkuminansiemeniä
2 rklsilputtuja tuoreyrttejä
1 rklkylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Leikkaa tomaattien yläosasta ”lakki” pois. Koverra siemenet lusikalla. Valuta tomaatteja ylösalaisin talouspaperin päällä. Nosta tomaatit uunivuokaan. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannussa. Kuullota siinä sipulisilppu. Mausta ja lisää seos riisiin. Täytä tomaatit riisiseoksella.Nosta tomaattien lakki kanneksi päälle ja valuta öljyä tomaateille. Kypsennä tomaatteja 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, koosta riippuen. Tomaatit saavat pehmetä mutta eivät kypsyä hajoaviksi. Tarjoa runsaan salaatin kanssa tai joko lihan tai kalan lisäkkeenä.

  2. 2

    Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannussa. Kuullota siinä sipulisilppu. Mausta ja lisää seos riisiin.

    MääräAinesosa
    1 dltummaa pikariisiä
    1 kplkeltasipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklöljyä
    rouhittua mustapippuria
    1/2 tlkuminansiemeniä
    1/2 tlsuolaa
    2 rklsilputtuja tuoreyrttejä
    2 - 3 dlvettä
  3. 3

    Täytä tomaatit riisiseoksella.Nosta tomaattien lakki kanneksi päälle ja valuta öljyä tomaateille. Kypsennä tomaatteja 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, koosta riippuen. Tomaatit saavat pehmetä mutta eivät kypsyä hajoaviksi. Tarjoa runsaan salaatin kanssa tai joko lihan tai kalan lisäkkeenä.

    MääräAinesosa
    1 rklkylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä