Toast Skagen

arvosana5/5

(1)arvio
2 Annosta

30 min

Toast Skagenit eli klassiset ruotsalaiset katkarapuleivät on helppo valmistaa myös kotona. Koristele herkulliset leivät sitruunalla ja tillillä.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
2 - 4 kplpaahtoleipää
1 rklvoita
180 gisoja katkarapuja
2 rklmajoneesia
2 rklranskankermaa
1/2 tlsinappia
2 tlsitruunamehua
2 rkltilliä hienonnettuna
1/4 tlsuolaa
ripaus roseepippuria
4 kplsitruunaviipaletta

Valmistus

  1. 1

    Sulata katkaravut siivilässä.

    MääräAinesosa
    180 gisoja katkarapuja
  2. 2

    Sekoita kastike majoneesista ja ranskankermasta. Mausta sinapilla, sitruunalla, hienonnetulla tillillä ja suolalla.

    MääräAinesosa
    2 rklmajoneesia
    2 rklranskankermaa
    1/2 tlsinappia
    2 tlsitruunamehua
    2 rkltilliä hienonnettuna
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Poista leivistä halutessasi kuoret. Pieniä pyöreitä leipiä saa leikattua kätevästi lasia muottina käyttämällä. Paista leivät molemmin puolin voissa.

    MääräAinesosa
    2 - 4 kplpaahtoleipää
  4. 4

    Sekoita katkaravut kastikkeeseen. Kokoa leivät ja rouhi pinnalle pippuria. Koristele sitruunalla ja tillillä.

    MääräAinesosa
    ripaus roseepippuria
    4 kplsitruunaviipaletta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus roseepippuria, 4 kpl Sitruunaviipaletta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
8.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä