Toast Skagen | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Toast Skagen

Toast Skagen

timer-icon30 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Toast Skagenit eli klassiset ruotsalaiset katkarapuleivät on helppo valmistaa myös kotona. Koristele herkulliset leivät sitruunalla ja tillillä.

Ainekset

2 - 4 kpl
Paahtoleipää
1 rkl
Voita
180 g
Isoja katkarapuja
2 rkl
Majoneesia
2 rkl
Ranskankermaa
1/2 tl
Sinappia
2 tl
Sitruunamehua
2 rkl
Tillisilppua
1/4 tl
Suolaa
Musta- tai roseepippuria
4 kpl
Sitruunaviipaletta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata katkaravut siivilässä. Sekoita kastike majoneesista ja ranskankermasta. Mausta sinapilla, sitruunalla, tillisilpulla ja suolalla.

180 g
Isoja katkarapuja
2 rkl
Ranskankermaa
2 rkl
Majoneesia
2 rkl
Tillisilppua
1/2 tl
Sinappia
2 tl
Sitruunamehua
1/4 tl
Suolaa
2

Poista leivistä halutessasi kuoret. Pieniä pyöreitä leipiä saa leikattua kätevästi lasia muottina käyttämällä. Paista leivät molemmin puolin voissa. Sekoita katkaravut kastikkeeseen. Kokoa leivät ja rouhi pinnalle pippuria. Koristele sitruunalla ja tillillä.

2 - 4 kpl
Paahtoleipää
4 kpl
Sitruunaviipaletta
Musta- tai roseepippuria
2 rkl
Tillisilppua
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1431

342

16,0 g

8,0 g

27,0 g

2,0 g

2,0 g

18,0 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Suolaa,

Musta- tai roseepippuria,

4 kpl Sitruunaviipaletta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli