Tomaatti-basilikasosekeitto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpliso sipuli
1 kplraaka peruna
2 rkloliiviöljyä
1 1/2 kgtomaatteja tai 2 tlk yrteillä maustettua tomaattimurskaa (á 400 g)
4 - 5 dlvettä
yrttisuolaa
mustapippuria myllystä
tuoreita basilikan lehtiä silputtuna tai 1 tl kuivattua basilikaa
1 tlsokeria
1 - 2 rklkasvisfondia halutessasi

Valmistus

  1. 1

    Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja perunakuutiot, kypsennä 10 minuuttia.

    Hienonna tomaatit ja lisää kattilaan tai kaada keitokseen tomaattimurska. Lisää vesi ja murenna mukaan liemikuutiot.

    Kuumenna keitos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Mausta keittämisen aikana. Soseuta sauvavatkaimella niin saat keitosta tasaisen.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Riitta Pojanluoma
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä