Tomaatti-maissikeitto
15 min

Nappaa talteen!
| 1 tl | öljyä (esim. maissiöljyä) |
| 1 kpl | kana- tai yrttiliemikuutio |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | kypsää tomaattia |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | (400 g) tomaattimurskaa |
| 1 kpl | (300 g) säilöttyjä maissinjyviä tai |
| 2 kpl | (á 200 g) pakastemaissia |
| 1/2 tl | chiliä |
| 1 - 2 tl | tuoretta basilikaa silputtuna |
| ripaus suolaa ja sokeria | |
| 1 dl | kermaa tai ranskankermaa |
- 1.
Kuumenna öljy kattilassa. Murenna sekaan liemikuutio. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää kattilaan. Hauduta sekoittaen 2-3 minuuttia. Paloittele joukkoon tomaatit. Sekoita ja kypsennä. Lisää paloitellut valkosipulinkynnet ja tomaattimurske. Kiehauta.Jauha maissinjyvät liemineen karkeahkoksi massaksi ja lisää keittoon. Keitä 5 minuuttia. Mausta ja kuumenna. Lisää lopuksi kerma.
Tomaatti-maissikeitto
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tl | öljyä (esim. maissiöljyä) |
| 1 kpl | kana- tai yrttiliemikuutio |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | kypsää tomaattia |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | (400 g) tomaattimurskaa |
| 1 kpl | (300 g) säilöttyjä maissinjyviä tai |
| 2 kpl | (á 200 g) pakastemaissia |
| 1/2 tl | chiliä |
| 1 - 2 tl | tuoretta basilikaa silputtuna |
| ripaus suolaa ja sokeria | |
| 1 dl | kermaa tai ranskankermaa |
Valmistus
- 1
Kuumenna öljy kattilassa. Murenna sekaan liemikuutio. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää kattilaan. Hauduta sekoittaen 2-3 minuuttia. Paloittele joukkoon tomaatit. Sekoita ja kypsennä. Lisää paloitellut valkosipulinkynnet ja tomaattimurske. Kiehauta.Jauha maissinjyvät liemineen karkeahkoksi massaksi ja lisää keittoon. Keitä 5 minuuttia. Mausta ja kuumenna. Lisää lopuksi kerma.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























