Tomaatti-yrttikotijuusto - Yhteishyvä

Tomaatti-yrttikotijuusto

???
Annokset
12
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
1 l
Talouspiimää
3 l
Täysmaitoa
4 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
1 dl
Yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa, ruohosipulia
1 tl
Suolaa

Näin teet

1

Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon piimä. Kuumenna maito isossa kattilassa kiehumapisteeseen. Nosta kattila syrjään liedeltä. Valuta kuuman maidon joukkoon muna-piimäseos ja sekoita kevyesti. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja yrtit. Nostele juustomassa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun siivilään tai juustomuottiin. Ripottele kerrosten väleihin suolaa, tomaatteja ja yrttejä. Peitä juusto harsolla ja nosta päälle kevyt paino. Anna juuston valua astian päällä viileässä yön yli. Kumoa juusto varovasti tarjoiluastiaan.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa