Tomaatti-yrttikotijuusto

Nappaa talteen!
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 l | talouspiimää |
| 3 l | täysmaitoa |
| 4 kpl | aurinkokuivattua tomaattia |
| 1 dl | yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa, ruohosipulia |
| 1 tl | suolaa |
- 1.
Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon piimä. Kuumenna maito isossa kattilassa kiehumapisteeseen. Nosta kattila syrjään liedeltä. Valuta kuuman maidon joukkoon muna-piimäseos ja sekoita kevyesti. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja yrtit. Nostele juustomassa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun siivilään tai juustomuottiin. Ripottele kerrosten väleihin suolaa, tomaatteja ja yrttejä. Peitä juusto harsolla ja nosta päälle kevyt paino. Anna juuston valua astian päällä viileässä yön yli. Kumoa juusto varovasti tarjoiluastiaan.
Tomaatti-yrttikotijuusto
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 l | talouspiimää |
| 3 l | täysmaitoa |
| 4 kpl | aurinkokuivattua tomaattia |
| 1 dl | yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa, ruohosipulia |
| 1 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon piimä. Kuumenna maito isossa kattilassa kiehumapisteeseen. Nosta kattila syrjään liedeltä. Valuta kuuman maidon joukkoon muna-piimäseos ja sekoita kevyesti. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja yrtit. Nostele juustomassa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun siivilään tai juustomuottiin. Ripottele kerrosten väleihin suolaa, tomaatteja ja yrttejä. Peitä juusto harsolla ja nosta päälle kevyt paino. Anna juuston valua astian päällä viileässä yön yli. Kumoa juusto varovasti tarjoiluastiaan.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























