Tomaattiketsuppi - Yhteishyvä

Tomaattiketsuppi

Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Kypsiä tomaatteja
2 kpl
Punaista paprikaa
2 kpl
Sipulia
3 kpl
Hienonnettua valkosipulinkynttä
4 rkl
Tomaattisosetta
1 1/2 dl
Ruokosokeria
1 dl
Punaviinietikkaa
2 tl
Basilikaa
1 tl
Mustapippurirouhetta
1 tl
Suolaa

Näin teet

1

Halkaise tomaatit ja poista kovat kannat. Poista paprikoista kanta ja siemenet ja kuori sipulit. Leikkaa tomaatit, paprikat ja sipulit reiluiksi paloiksi. Nosta kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä tunnin ajan ilman kantta. Sekoita välillä, ettei sose ota pohjaan kiinni. Soseuta ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Säilö kuuma ketsuppi puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja sulje heti. Ketsuppi säilyy kylmässä useita kuukausia ja sen voi myös pakastaa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 24.7.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa