Tomaattinen makkarapasta
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Makkararagu on helppo arkiruoka, joka ei vaadi pitkää hauduttamista. Koko perheen arkipasta syntyy nopeasti raakamakkarasta. Tomaattinen ja lämpimän mausteinen pastakastike saa rinnalleen pannulla nopeasti paistuvia yrttisiä makkarapaloja.
| 280 g | (1 pkt) raakamakkaraa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 | ruukku oreganoa |
| 500 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 65 g | (3 rkl) tomaattipyreetä vihanneksilla |
| 1 kpl | liha-annosfondi |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 - 1 tl | chilihiutaleita |
| 1 dl | maitoa |
| 250 g | (½ ps) penne rigate pastaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| voimakasta juustoraastetta | |
- 1.
Purista varovasti raakamakkaramassaa kuorestaan pieniksi paloiksi pannulle. Paista käännellen öljyssä (1 rkl) noin 7 minuuttia tai kunnes makkarat ovat kypsiä. Siirrä lautaselle odottamaan.
- 2.
Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna oregano. Kuullota sipuleita öljyssä (1 rkl) muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, pyree, fondi, sokeri, chili ja puolet oreganosta. Anna kastikkeen hautua noin 20 minuuttia.
- 3.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä/1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan.
- 4.
Lisää makkarat ja maito kastikkeeseen. Anna hautua 5 minuuttia. Valuta pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Viimeistele annokset juustolla ja lopulla oreganolla.
Makkararagu on helppo arkiruoka, joka ei vaadi pitkää hauduttamista. Koko perheen arkipasta syntyy nopeasti raakamakkarasta. Tomaattinen ja lämpimän mausteinen pastakastike saa rinnalleen pannulla nopeasti paistuvia yrttisiä makkarapaloja.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 280 g | (1 pkt) raakamakkaraa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 | ruukku oreganoa |
| 500 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 65 g | (3 rkl) tomaattipyreetä vihanneksilla |
| 1 kpl | liha-annosfondi |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 - 1 tl | chilihiutaleita |
| 1 dl | maitoa |
| 250 g | (½ ps) penne rigate pastaa |
Lisäksi | |
| voimakasta juustoraastetta | |
Valmistus
- 1
Purista varovasti raakamakkaramassaa kuorestaan pieniksi paloiksi pannulle. Paista käännellen öljyssä (1 rkl) noin 7 minuuttia tai kunnes makkarat ovat kypsiä. Siirrä lautaselle odottamaan.
Määrä Ainesosa 280 g (1 pkt) raakamakkaraa 2 rkl rypsiöljyä - 2
Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna oregano. Kuullota sipuleita öljyssä (1 rkl) muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, pyree, fondi, sokeri, chili ja puolet oreganosta. Anna kastikkeen hautua noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 ruukku oreganoa 500 g (1 tlk) tomaattimurskaa 65 g (3 rkl) tomaattipyreetä vihanneksilla 1 kpl liha-annosfondi 2 tl sokeria 1/2 - 1 tl chilihiutaleita - 3
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä/1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan.
Määrä Ainesosa 250 g (½ ps) penne rigate pastaa - 4
Lisää makkarat ja maito kastikkeeseen. Anna hautua 5 minuuttia. Valuta pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Viimeistele annokset juustolla ja lopulla oreganolla.
Määrä Ainesosa 1 dl maitoa voimakasta juustoraastetta
Ravintosisältö
487
Energiaa kcal
2040
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,8 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
487
Energiaa kcal
2040
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,8 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku oreganoa, voimakasta juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























