Purista varovasti raakamakkaramassaa kuorestaan pieniksi paloiksi pannulle. Paista käännellen öljyssä (1 rkl) noin 7 minuuttia tai kunnes makkarat ovat kypsiä. Siirrä lautaselle odottamaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna oregano. Kuullota sipuleita öljyssä (1 rkl) muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, pyree, fondi, sokeri, chili ja puolet oreganosta. Anna kastikkeen hautua noin 20 minuuttia.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä/1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan.
Lisää makkarat ja maito kastikkeeseen. Anna hautua 5 minuuttia. Valuta pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Viimeistele annokset juustolla ja lopulla oreganolla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
485
2028
18,8 g
4,3 g
55,3 g
12,5 g
5,0 g
20,3 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku oreganoa,
voimakasta juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli