Tonnikala-crostinit

Arvostele resepti
20 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpl(185g/140g) tonnikalaa öljyssä
2 tlkapriksia
1 tlpiparjuuritahnaa
100 gmaustamatonta kevyttuorejuustoa
1 kpltomaatti

Lisäksi:

1 kplpatonki
2 kplvalkosipulin kynttä
2 rkloliiviöljyä

Koristeluun:

kapriksia

Valmistus

  1. 1

    Valuta tonnikalasta öljy ja kapriksista liemi. Soseuta kaikki ainekset tomaattia lukuun ottamatta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Hienonna tomaatti hyvin pieneksi ja sekoita tahnan joukkoon. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa patongista noin 1 cm:n levyisiä paloja ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita öljyyn. Sivele valkosipuliöljyä patongin paloille ja kypsennä grillivastuksella muutama minuutti, kunnes patonki saa hieman väriä. Päällystä patonginpalat tonnikalatahnalla ja koristele kapriksilla. Tarjoa salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025