Tonnikala-kaprispasta

Nappaa talteen!
| 1 kpl | purjo |
| 210 g | (2 prk, à 150/105 g) säilyketonnikalaa öljyssä |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 65 g | (1 prk, á 99/65 g) pieniä kapriksia |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 rkl | tuoretta persiljaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 400 g | pastaa |
- 1.
Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Valuta tonnikalapurkista öljyä pannulle ja kuullota siinä purjo pehmeäksi. Lisää kerma ja kiehauta.Valuta tonnikala ja kaprikset ja lisää ne pannuun. Mausta lopuksi sitruunanmehulla, persiljalla ja mustapippurilla.Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa tonnikalakastikkeen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | purjo |
| 210 g | (2 prk, à 150/105 g) säilyketonnikalaa öljyssä |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 65 g | (1 prk, á 99/65 g) pieniä kapriksia |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 rkl | tuoretta persiljaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 400 g | pastaa |
Valmistus
- 1
Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Valuta tonnikalapurkista öljyä pannulle ja kuullota siinä purjo pehmeäksi. Lisää kerma ja kiehauta.Valuta tonnikala ja kaprikset ja lisää ne pannuun. Mausta lopuksi sitruunanmehulla, persiljalla ja mustapippurilla.Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa tonnikalakastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
462
Energiaa kcal
1937
Energiaa kj
8,8 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
67,3 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
25,3 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
462
Energiaa kcal
1937
Energiaa kj
8,8 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
67,3 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
25,3 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Ruokakermaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





