Tonnikalapasteijat

Arvostele resepti
12 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplisoa lehtitaikinalevyä (600 g)

Täyte

2 kpltonnikalaa öljyssä (à 185/140 g)
200 gtuorejuustoa
3/4 dlmustia oliiveja viipaloituina
3 rklchilikastiketta
3 rklhienonnettua tilliä

Voiteluun

1 kplkananmuna

Pinnalle

unikonsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Kauli sulanut taikina suuremmaksi, noin 35 x 45 cm:n kokoiseksi levyksi. Valuta öljy tonnikalasta ja kaada kulhoon muiden täyteainesten kanssa. Sekoita ainekset.

    Leikkaa taikinalevy kahteentoista yhtä suureen palaan. Jaa täyte taikinapalojen keskelle. Nosta reunat palojen päälle ja nipistä kiinni. Käännä pasteijat, jolloin kiinnityskohdat jäävät alapuolelle. Voitele pasteijat vatkatulla munalla. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja pasteijoiden pintaan. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti Isoa lehtitaikinalevyä (600 g), Unikonsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä