Toskaomenat mikrossa
15 min

Nappaa talteen!
Mantelinen pikaherkku omenoista kypsennetään mikrossa.
| 4 kpl | omenaa |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 50 g | voita |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | maitoa |
| 1 dl | mantelirouhetta |
- 1.
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään mikronkestävässä kulhossa. Kuumenna mikrossa minuutti kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes ainekset kiehahtavat.
- 2.
Paloittele omenat mikronkestävään astiaan, kaada päälle kuorrutus. Kuumenna noin 3 minuuttia täydellä teholla tai kunnes omenat ovat pehmeitä.Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Toskaomenat mikrossa
Mantelinen pikaherkku omenoista kypsennetään mikrossa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | omenaa |
Kuorrutus | |
| 50 g | voita |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | maitoa |
| 1 dl | mantelirouhetta |
Valmistus
- 1
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään mikronkestävässä kulhossa. Kuumenna mikrossa minuutti kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes ainekset kiehahtavat.
Määrä Ainesosa 1 dl mantelirouhetta 2 tl vehnäjauhoja 1 rkl maitoa 1/2 dl fariinisokeria 50 g voita 1/2 dl sokeria - 2
Paloittele omenat mikronkestävään astiaan, kaada päälle kuorrutus. Kuumenna noin 3 minuuttia täydellä teholla tai kunnes omenat ovat pehmeitä.Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 4 kpl omenaa
Ravintosisältö
339
Energiaa kcal
1420
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,3 g
Hiilihydraatteja
32,3 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
339
Energiaa kcal
1420
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,3 g
Hiilihydraatteja
32,3 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Vehnäjauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























