Tulisen makeat popcornit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tulisen makeat popcornit

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Näiden poppareiden suolaisuus, makeus ja tulisuus muodostavat koukuttavan kombon.

Ainekset

2 rkl
Öljyä
1 dl
Popcornin jyviä
25 g
Voita
1/2 dl
Vaahterasiirappia
1/2 tl
Cayennenpippuria
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippurirouhetta
1/2 tl
Kanelia
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa öljy isoon (noin 3 l) paksupohjaiseen, kannelliseen kattilaan. Tipauta öljyyn pari popcornin jyvää, kuumenna ja lisää loput jyvät, kun ensimmäiset poksahtelevat. Peitä kattila kannella, kuumenna pari kertaa kattilaa ravistellen, kunnes poksahtelu hidastuu. Nosta kattila pois levyltä.

Kaada popcornit kulhoon. Sulata voi pienessä kattilassa, lisää vaahterasiirappi ja mausteet. Kiehauta seos ja kaada popcornien päälle. Kääntele maustevoi huolellisesti popcorneihin.  Tarjoa popparit vasta valmistettuina.

Vinkki: Jos haluat popcorneihin lisää potkua, käytä reilummin cayennenpippuria.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Juho Salminen
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.