Tulisen makeat popcornit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tulisen makeat popcornit

???
Kappaleita
1
Näiden poppareiden suolaisuus, makeus ja tulisuus muodostavat koukuttavan kombon.
Jaa Somessa

Ainekset

2 rkl
Öljyä
1 dl
Popcornin jyviä
25 g
Voita
1/2 dl
Vaahterasiirappia
1/2 tl
Cayennenpippuria
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippurirouhetta
1/2 tl
Kanelia
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Mittaa öljy isoon (noin 3 l) paksupohjaiseen, kannelliseen kattilaan. Tipauta öljyyn pari popcornin jyvää, kuumenna ja lisää loput jyvät, kun ensimmäiset poksahtelevat. Peitä kattila kannella, kuumenna pari kertaa kattilaa ravistellen, kunnes poksahtelu hidastuu. Nosta kattila pois levyltä.

Kaada popcornit kulhoon. Sulata voi pienessä kattilassa, lisää vaahterasiirappi ja mausteet. Kiehauta seos ja kaada popcornien päälle. Kääntele maustevoi huolellisesti popcorneihin.  Tarjoa popparit vasta valmistettuina.

Vinkki: Jos haluat popcorneihin lisää potkua, käytä reilummin cayennenpippuria.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Juho Salminen
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 15.5.2019