Tulisieluinen makkarapata
4 Annosta
|| Munaton
Nappaa talteen!
| 300 g | lenkkimakkaraa |
| 1 kpl | pieni purjo |
| 1 - 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| puolet pienestä chilipippurista siemenet poistettuina | |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/2 rkl | vahvaa chilikastiketta |
| 5 dl | vettä |
| 400 g | tomaattimurskaa |
| sokeria | |
| 1 kpl | liha- tai kanaliemikuutio |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | jauhettua inkivääriä |
| 1 kpl | pakastesuikalejuureksia |
| Lisäksi: | |
|---|---|
| 200 g | tavallista tai paprika-chilimaustettua ranskankermaa |
- 1.
Kuutio makkara paloiksi ja pese ja pilko purjo renkaiksi. Kuori ja silppua valkosipulit ja ½ chili. Kuullota purjorenkaita sekä valkosipuli- ja chilisilppua öljyssä kattilassa. Lisää loput aineista, makkaraa lukuun ottamatta ja keitä seosta pari minuuttia. Lisää makkarat ja tarjoa lisänä ranskankermaa.
Tulisieluinen makkarapata
Arvostele resepti
4 Annosta
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | lenkkimakkaraa |
| 1 kpl | pieni purjo |
| 1 - 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| puolet pienestä chilipippurista siemenet poistettuina | |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/2 rkl | vahvaa chilikastiketta |
| 5 dl | vettä |
| 400 g | tomaattimurskaa |
| sokeria | |
| 1 kpl | liha- tai kanaliemikuutio |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | jauhettua inkivääriä |
| 1 kpl | pakastesuikalejuureksia |
Lisäksi: | |
| 200 g | tavallista tai paprika-chilimaustettua ranskankermaa |
Valmistus
- 1
Kuutio makkara paloiksi ja pese ja pilko purjo renkaiksi. Kuori ja silppua valkosipulit ja ½ chili. Kuullota purjorenkaita sekä valkosipuli- ja chilisilppua öljyssä kattilassa. Lisää loput aineista, makkaraa lukuun ottamatta ja keitä seosta pari minuuttia. Lisää makkarat ja tarjoa lisänä ranskankermaa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Georg Laurin
22.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025





























