Tuorejuusto-karpalouunilohi

Arvostele resepti
6 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Mausta uunilohi uudella tavalla. Levitä lohen päälle tuorejuustoa, karpaloita ja pähkinöitä. Kauniin punainen ja aromaattinen roseepippuri viimeistelee makuelämyksen.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 1/5 kglohifileetä
1 1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Päälle

100 gkuivattuja karpaloita
4 rklruohosipulia
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 rklroseepippuria

Viimeistelyyn

1 dlsuolapähkinöitä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Nosta lohifilee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 1/5 kglohifileetä
    1 1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Hienonna karpalot ja ruohosipuli. Yhdistä tuorejuusto, karpalot, rouhittu roseepippuri ja ruohosipuli. Levitä seos lohifileelle.

    MääräAinesosa
    100 gkuivattuja karpaloita
    4 rklruohosipulia
    400 gmaustamatonta tuorejuustoa
    1 rklroseepippuria
  3. 3

    Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää.

  4. 4

    Rouhi pähkinät ja viimeistele kypsän lohi pähkinärouheella.

    MääräAinesosa
    1 dlsuolapähkinöitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä