Nosta lohifilee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä tuorejuusto, karpalot, roseepippurit ja ruohosipuli. Levitä seos lohifileelle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes lohi kypsyy. Ripottele päälle suolapähkinärouhe. Tarjoa lämpimänä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1831
438
32,4 g
11,7 g
8,9 g
8,4 g
1,9 g
26,4 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 tl Merisuolahiutaleita,
Reilu ripaus rouhittua mustapippuria,
1 rkl Murskattua roseepippuria,
4 rkl Silputtua ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli