Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Unelmien jäätelökakku

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Jäätelökakku syntyy helposti ja maistuu lapsille ja aikuisille. Voit käyttää piparkakkuja tai Bastogne-keksejä. Koristele kakku marjoilla ja hedelmillä.

Ainekset

Pohja

150 g
Bastogne-keksejä tai piparkakkuja
75 g
Voita
2 l
Jäätelöä (esim. vanilja ja suklaa)
3 - 4 dl
Kotimaisia pakastemarjoja (mustaherukoita, mansikoita, vadelmia)
1/2 dl
Sokeria

Koristeeksi

Hedelmiä ja kotimaisia pakastemarjoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Jauha keksit muruiksi, sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjakakkuvuoan (halk. 20 cm) pohjalle. Painele sulaneet marjat siivilän läpi soseeksi. Mausta sokerilla. Anna jäätelöiden sulaa hetki huoneenlämmössä. Vatkaa molemmat jäätelöt pehmeiksi sähkövatkaimella. Painele jäätelöt lusikalla kerroksittain vuokaan. Kaada pinnalle marjakastike ja pakasta kakku. Irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoiluvadille ja koristele hedelmillä sekä marjoilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.7.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

274

1147

15,3 g

9,1 g

28,3 g

28,3 g

0,9 g

5,1 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

150 g Bastogne-keksejä tai piparkakkuja,

75 g Voita,

Hedelmiä ja kotimaisia pakastemarjoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli