Uunijuusto | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Uunijuusto

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

4 dl
Vettä
4 dl
Maitojauhetta
3 kpl
Munaa
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sekoita veteen maitojauhe. Lisää kananmunat ja suola kevyesti vatkaten. Kaada seos voideltuun uunivuokaan tai annosvuokiin (6-8 kpl). Myös kuumaa kestävät tee- tai kahvikupit sopivat annosvuoksi.Kypsennä juustoa 175 asteessa 20-40 minuuttia. Uunijuusto on valmis, kun sen pinta on kauniin ruskea ja seos täysin hyytynyt. Paistoaikaan vaikuttaa se, miten paksulti juustomassaa paistoastiassa on. Peitä vuoka tai kupit tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu ennen juuston hyytymistä.Tarjoile uunijuusto jälkiruoaksi hillon ja vaahdotetun kerman tai vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 23.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.