Uunilihapullavuoka
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Samassa vuoassa paistuvat niin jättilihapullat, kastike kuin perunatkin. Voit tehdä vuoan valmiiksi jääkaappiin ja sujauttaa uuniin ulkoilun jälkeen.
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | öljyä |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 400 g | tomaattimurskaa |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 2 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Lihapullat | |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Lisäksi | |
| 4 kpl | perunaa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 125 g | minitomaatteja |
| turkkilaista jogurttia | |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä. Sekoita tomaattipyree sipuleihin ja lisää muut aineet. Keitä pari minuuttia. Kaada kastike uunivuokaan.
- 2.
Ota jauheliha huoneenlämpöön. Sekoita korppujauhot veteen isossa kulhossa. Anna turvota hetki. Lisää joukkoon muut lihapullien ainekset. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta 4–6 isoa lihapullaa ja laita ne kastikkeen päälle.
- 3.
Pese ja halkaise perunat ja laita ne vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Öljyä perunoiden leikkauspinta.
- 4.
Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Käännä lihapullat puolivälissä.
- 5.
Lisää valmiin vuoan pinnalle basilikaa ja minitomaatteja. Tarjoa lisänä jogurttia.
Samassa vuoassa paistuvat niin jättilihapullat, kastike kuin perunatkin. Voit tehdä vuoan valmiiksi jääkaappiin ja sujauttaa uuniin ulkoilun jälkeen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | öljyä |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 400 g | tomaattimurskaa |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 2 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Lihapullat | |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Lisäksi | |
| 4 kpl | perunaa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 125 g | minitomaatteja |
| turkkilaista jogurttia | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä. Sekoita tomaattipyree sipuleihin ja lisää muut aineet. Keitä pari minuuttia. Kaada kastike uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 3 kpl valkosipulinkynttä 2 tl öljyä 3 rkl tomaattipyreetä 1/2 tl rouhittua mustapippuria 400 g tomaattimurskaa 2 tl oreganoa 2 dl ruokakermaa 1/2 tl suolaa - 2
Ota jauheliha huoneenlämpöön. Sekoita korppujauhot veteen isossa kulhossa. Anna turvota hetki. Lisää joukkoon muut lihapullien ainekset. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta 4–6 isoa lihapullaa ja laita ne kastikkeen päälle.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 1/2 dl korppujauhoja 1 rkl sinappia 1 kpl kananmuna 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1 tl suolaa 1/2 dl vettä - 3
Pese ja halkaise perunat ja laita ne vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Öljyä perunoiden leikkauspinta.
Määrä Ainesosa 4 kpl perunaa - 4
Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Käännä lihapullat puolivälissä.
- 5
Lisää valmiin vuoan pinnalle basilikaa ja minitomaatteja. Tarjoa lisänä jogurttia.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua basilikaa 125 g minitomaatteja turkkilaista jogurttia
Vinkki: Valmista lihapullat vaihteeksi broilerin jauhelihasta tai voit tehdä kasvisversion korvaamalla lihapullat esimerkiksi härkispyöryköillä.
Ravintosisältö
504
Energiaa kcal
2109
Energiaa kj
33,5 g
Rasvaa
14,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,5 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
504
Energiaa kcal
2109
Energiaa kj
33,5 g
Rasvaa
14,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,5 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 3 rkl Tomaattipyreetä, Turkkilaista jogurttia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























