Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä. Sekoita tomaattipyree sipuleihin ja lisää muut aineet. Keitä pari minuuttia. Kaada kastike uunivuokaan.
Ota jauheliha huoneenlämpöön. Sekoita leipä veteen isossa kulhossa. Anna liota hetki. Lisää muut lihapullien ainekset. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta 4–6 isoa lihapullaa ja laita ne kastikkeen päälle.
Pese ja halkaise perunat ja laita ne vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Öljyä perunoiden leikkauspinta.
Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Käännä lihapullat puolivälissä.
Lisää valmiin vuoan pinnalle basilikaa ja minitomaatteja. Tarjoa lisänä jogurttia.
Vinkki: Valmista lihapullat vaihteeksi broilerin jauhelihasta tai voit tehdä kasvisversion korvaamalla lihapullat esimerkiksi härkispyöryköillä (reseptin löydät täältä).
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
469
1963
33,5 g
14,8 g
16,5 g
7,5 g
2,8 g
22,3 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
3 rkl Tomaattipyreetä,
2 tl Oreganoa,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
1 dl Murennettua vaaleaa leipää,
0,5 dl Vettä,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
Basilikaa,
Minitomaatteja,
Turkkilaista jogurttia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli