Uunilihapullavuoka - Yhteishyvä

Uunilihapullavuoka

Uunilihapullavuoka
Annokset
4
Samassa vuoassa paistuvat niin jättilihapullat, kastike kuin perunatkin. Voit tehdä vuoan valmiiksi jääkaappiin ja sujauttaa uuniin ulkoilun jälkeen.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
2 tl
Öljyä
3 rkl
Tomaattipyreetä
400 g
Tomaattimurskaa
2 dl
Ruokakermaa
2 tl
Oreganoa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

LIHAPULLAT

400 g
Jauhelihaa
1 dl
Murennettua vaaleaa leipää
1/2 dl
Vettä
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Sinappia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

LISÄKSI

4 kpl
Perunaa
Basilikaa
Minitomaatteja
Turkkilaista jogurttia

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä. Sekoita tomaattipyree sipuleihin ja lisää muut aineet. Keitä pari minuuttia. Kaada kastike uunivuokaan.

1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
2 tl
Öljyä
3 rkl
Tomaattipyreetä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
400 g
Tomaattimurskaa
2 tl
Oreganoa
2 dl
Ruokakermaa
1/2 tl
Suolaa
2

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Sekoita leipä veteen isossa kulhossa. Anna liota hetki. Lisää muut lihapullien ainekset. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta 4–6 isoa lihapullaa ja laita ne kastikkeen päälle.

400 g
Jauhelihaa
1 dl
Murennettua vaaleaa leipää
1 rkl
Sinappia
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa
1/2 dl
Vettä
3

Pese ja halkaise perunat ja laita ne vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Öljyä perunoiden leikkauspinta.

4 kpl
Perunaa
4

Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Käännä lihapullat puolivälissä.

5

Lisää valmiin vuoan pinnalle basilikaa ja minitomaatteja. Tarjoa lisänä jogurttia.

Vinkki: Valmista lihapullat vaihteeksi broilerin jauhelihasta tai voit tehdä kasvisversion korvaamalla lihapullat esimerkiksi härkispyöryköillä (reseptin löydät täältä).

Basilikaa
Minitomaatteja
Turkkilaista jogurttia
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 3 rkl Tomaattipyreetä

  • 2 tl Oreganoa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 dl Murennettua vaaleaa leipää

  • 0,5 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 3 rkl Tomaattipyreetä

  • 2 tl Oreganoa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 dl Murennettua vaaleaa leipää

  • 0,5 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.