Uunipaisti ja punajuurenvarsikastike

Ainekset (3 annosta)

MääräAinesosa
500 gporsaanpaistia, pintamaustettua tai marinoitua

Punajuurenvarsikastike:

4 - 5 kplpunajuuren punaiset osat varsista
2 rklvoita
1 rklöljyä
2 rklvehnäjauhoja
3 - 4 dlvettä
suolaa, ripaus sokeria ja valkopippuria

Riisi-villiriisiseos:

3 dlriisi-villiriisiseosta
vettä
kasvisliemikuutio
2 kplyrttiliemikuutiota, esim. tilli-persilja-sipulikuutiota

Valmistus

  1. 1

    Kypsennä paisti pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi uunissa, jäähdytä hiukan ja viipaloi. Keitä riisiseos pakkauksen ohjeen mukaan vedessä, mutta laita veteen kasvisliemikuutio. Kypsennä, valuta ja murenna joukkoon yrttiliemikuutiot.Puhdista punajuurenvarret ja silppua ne pieniksi paloiksi vihreitä lehtiä myöten.Sulata voi ja öljy kattilassa. Lisää varsisilppu ja jauhot. Sekoita kuumentaen 5 minuuttia. Lisää vesi ja keitä 5 minuuttia. Mausta ja hauduta hiljalleen tarjoamiseen asti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä