Uunipaisti ja punajuurenvarsikastike - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunipaisti ja punajuurenvarsikastike

???
Annokset
3
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Porsaanpaistia, pintamaustettua tai marinoitua

PUNAJUURENVARSIKASTIKE:

4 - 5 kpl
Punajuuren punaiset osat varsista
2 rkl
Voita
1 rkl
Öljyä
2 rkl
Vehnäjauhoja
3 - 4 dl
Vettä
Suolaa, ripaus sokeria ja valkopippuria

RIISI-VILLIRIISISEOS:

3 dl
Riisi-villiriisiseosta
Vettä
Kasvisliemikuutio
2 kpl
Yrttiliemikuutiota, esim. tilli-persilja-sipulikuutiota

Näin teet

1

Kypsennä paisti pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi uunissa, jäähdytä hiukan ja viipaloi. Keitä riisiseos pakkauksen ohjeen mukaan vedessä, mutta laita veteen kasvisliemikuutio. Kypsennä, valuta ja murenna joukkoon yrttiliemikuutiot.Puhdista punajuurenvarret ja silppua ne pieniksi paloiksi vihreitä lehtiä myöten.Sulata voi ja öljy kattilassa. Lisää varsisilppu ja jauhot. Sekoita kuumentaen 5 minuuttia. Lisää vesi ja keitä 5 minuuttia. Mausta ja hauduta hiljalleen tarjoamiseen asti.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 13.1.2005
Muokattu: 15.5.2019