Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uuniperunat ja jauhelihatäyte

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Tasakokoista uuniperunaa

Jauhelihatäyte:

250 g
Jauhelihaa
1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Öljyä
1 1/2 dl
Yrteillä maustettua tomaattimurskaa
1 dl
Ruokakermaa tai kookosmaitoa
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 - 2 rkl
Makeaa chilikastiketta
1 rkl
Soijakastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pistele perunat haarukalla ja pane uuniin ritilälle 200-asteeseen, kypsennä noin 30 minuuttia tai kypsennä mikroaaltouunissa 10-12 minuuttia. Ruskista jauheliha kevyesti kattilassa kuumennetussa öljyssä. Lisää ruskistamisen lopulla sipulisilppu ja anna kuullottua. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja kookosmaito, murenna mukaan kasvisliemikuutio. Hauduta seos sakeaksi. Mausta hauduttamisen aikana chili- ja soijakastikkeilla. Tarkista maku. Viillä kypsät perunat ristiin ja purista sisus. Lusikoi päälle jauhelihatäytettä.

Miltä maistui?
Resepti:
Riitta Pojanluoma
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2007
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.