Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaaleanpunainen kääretorttu

Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa

Ainekset

Pohja

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
3/4 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte

2 dl
Kermaa
1 dl
Vadelmahilloa
2 rkl
Piparminttu-suklaa -karamellirouhetta (esim. marianne)

Päälle

250 g
Vaaleanpunaista marsipaania
3 rkl
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa levy kevyesti sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä levylle vadelmahilloa. Sekoita 2/3 kermavaahdosta piparmintturouheen kanssa ja levitä levylle. Kääri torttu rullalle ja anna maustua viileässä tunnin ajan. Levitä loppu kermavaahdosta ohuelti kääretortun pinnalle.Lämmitä marsipaanipötköä ensin käsien välissä hetken aikaa. Kauli pötkö sitten levyksi tomusokeroidulla pöydällä. Leikkaa pieni osa levyä talteen koristeita varten. Nosta levy kaulimen avulla kääretortun päälle. Käännä reunat tortun alle ja leikkaa tai paina muotilla lopusta marsipaanista koristeita pinnalle.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 17.12.2004
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.