Vadelma-sitruunakakku
Ainekset
Sitruunainen kakkupohja
Kostutus
Vadelma-mascarponetäyte
Lisäksi
Koristeluun
Valmistus
Pingota leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisija 18–20 cm) pohjalle ja peitä reunat leivinpaperisuikaleilla. Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta sitruunankuoren keltainen osa ja purista mehu. Lisää kuoriraaste ja puolikkaan sitruunan mehu rasvan joukkoon.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon vuorotellen voiseoksen kanssa ja sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun taikina ei enää tartu tikkuun. Kumoa kakkupohja jäähtyneenä ja leikkaa kolmeen osaan.
Yhdistä kostutuksen vesi, puolikkaan sitruunan mehu ja sokeri. Sekoita kunnes sokeri on liuennut.
Tee vadelmatäyte. Soseuta vadelmat haarukalla kulhossa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja tomusokeri vaahtoon. Vatkaa kunnes vaahto on kuohkean jämäkkää. Lisää vadelmasose ja sekoita tasaiseksi.
Kokoa kakku. Aseta kakkupohjan päällimmäinen kerros tarjoiluvadille leikkuupinta ylöspäin ja kostuta sitruunavedellä. Levitä pohjalle ohut kerros sitruunatahnaa. Levitä päälle noin 1/3 vadelmatäytteestä ja painele täytteeseen kokonaisia vadelmia. Aseta keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle ja toista kuten edellä. Aseta päällimmäiseksi kakkupohjan alin kerros leikkuupinta alaspäin ja kostuta pinta. Nosta kakku jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Kuorruta kakku lopulla täytteellä.
Koristele tuoreilla vadelmilla, macaron-leivoksilla ja syötävillä kukilla.
Vinkki: Sipaise soseutettua vadelmaa kakun reunoille koristeeksi.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
414
1731
26,1 g
16,8 g
37,1 g
29,0 g
1,7 g
5,8 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sitruunan mehu,
macaron-leivoksia (esim, Satumaista),
syötäviä kukkia (esim, Mimis sarviorvokki).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli