Vadelmainen unelmakääretorttu - Yhteishyvä

Vadelmainen unelmakääretorttu

Vadelmakääretorttu
Annokset
12
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Vadelmakääretorttu sisältää tuoreita vadelmia.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Perunajauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta

TÄYTE JA KUORRUTUS

2 dl
Kuohukermaa
2 kpl
(à 200 g) maustettua rahkaa (esim. sitruuna, vanilja)
1/2 dl
Sokeria
1/2 tl
Jauhettua kardemummaa
3 dl
Vadelmia

Näin teet

1

Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon ja sekoita lastalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Levitä puhdas leivinpaperi työpöydälle ja sirottele sille sokeria. Kumoa torttupohja paperille paistopinta alaspäin. Irrota varovasti päällimmäinen paperi.

Vaahdota kerma. Yhdistä siihen rahka, sokeri ja kardemumma. Levitä 2/3 seoksesta jäähtyneelle torttupohjalle. Ripottele päälle 2 dl vadelmia. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi. Levitä loppu kerma-rahkaseos tortun päälle ja reunoille. Koristele vadelmilla.

2

Levitä puhdas leivinpaperi työpöydälle ja sirottele sille sokeria. Kumoa torttupohja paperille paistopinta alaspäin. Irrota varovasti päällimmäinen paperi.

3

Vaahdota kerma. Yhdistä siihen rahka, sokeri ja kardemumma. Levitä 2/3 seoksesta jäähtyneelle torttupohjalle. Ripottele päälle 2 dl vadelmia. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi. Levitä loppu kerma-rahkaseos tortun päälle ja reunoille. Koristele vadelmilla.

2 dl
Kuohukermaa
2 kpl
(à 200 g) maustettua rahkaa (esim. sitruuna, vanilja)
1/2 dl
Sokeria
1/2 tl
Jauhettua kardemummaa
3 dl
Vadelmia
Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
Muokattu: 28.2.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g308 g
Proteiinia6 g73 g
Rasvaa11 g130 g
Kuituja1 g13 g
Energiaa kj961 11529
Energiaa kcal229 2753

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Jauhettua kardemummaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g308 g
Proteiinia6 g73 g
Rasvaa11 g130 g
Kuituja1 g13 g
Energiaa kj961 11529
Energiaa kcal229 2753

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Jauhettua kardemummaa

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.