Vadelmainen unelmakääretorttu

arvosana4/5

(1)arvio
12 Annosta

30 min

Vadelmakääretorttu sisältää tuoreita vadelmia.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlperunajauhoja
1/2 dlkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus

2 dlkuohukermaa
2 kpl(à 200 g) maustettua rahkaa (esim. sitruuna, vanilja)
1/2 dlsokeria
1/2 tljauhettua kardemummaa
3 dlvadelmia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon ja sekoita lastalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Levitä puhdas leivinpaperi työpöydälle ja sirottele sille sokeria. Kumoa torttupohja paperille paistopinta alaspäin. Irrota varovasti päällimmäinen paperi.

    Vaahdota kerma. Yhdistä siihen rahka, sokeri ja kardemumma. Levitä 2/3 seoksesta jäähtyneelle torttupohjalle. Ripottele päälle 2 dl vadelmia. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi. Levitä loppu kerma-rahkaseos tortun päälle ja reunoille. Koristele vadelmilla.

  2. 2

    Levitä puhdas leivinpaperi työpöydälle ja sirottele sille sokeria. Kumoa torttupohja paperille paistopinta alaspäin. Irrota varovasti päällimmäinen paperi.

  3. 3

    Vaahdota kerma. Yhdistä siihen rahka, sokeri ja kardemumma. Levitä 2/3 seoksesta jäähtyneelle torttupohjalle. Ripottele päälle 2 dl vadelmia. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi. Levitä loppu kerma-rahkaseos tortun päälle ja reunoille. Koristele vadelmilla.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    2 kpl(à 200 g) maustettua rahkaa (esim. sitruuna, vanilja)
    1/2 dlsokeria
    1/2 tljauhettua kardemummaa
    3 dlvadelmia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Jauhettua kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä