Vadelmaiset pähkinäpikkuleivät

arvosana4/5

(2)arviota
40 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
3 3/4 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
2 rkltummaa kaakaojauhetta
175 gmargariinia
1 dlpähkinärouhetta
50 ghienoksi rouhittua valkosuklaata
1 dlpaistonkestävää vadelmamarmeladia

Valmistus

  1. 1

    Mittaa kulhoon jauhot, sokerit ja kaakaojauhe. Lisää kuutioitu margariini ja nypi murumaiseksi. Lisää pähkinärouhe, valkosuklaa sekä hillo. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Jos taikina on löysää, lisää hieman jauhoja. Muotoile taikinasta halkaisijaltaan noin 4 cm:n pötkö ja kääri se kelmuun tai leivinpaperiin. Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan. Leikkaa taikinasta noin sentin paksuisia viipaleita ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jos taikinaa on leikatessa vielä liian pehmeää, laita pötkö hetkeksi pakastimeen. Paista keksit 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin. Jäähdytä. Säilytä keksit tiiviissä rasiassa, valolta suojattuna.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä