Vadelmaiset pähkinäpikkuleivät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Vadelmaiset pähkinäpikkuleivät

Fork and knife
40 Kappaletta
Fork and knife
40 Kappaletta

Ainekset

3 3/4 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
2 rkl
Tummaa kaakaojauhetta
175 g
Margariinia
1 dl
Pähkinärouhetta
50 g
Hienoksi rouhittua valkosuklaata
1 dl
Paistonkestävää vadelmamarmeladia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa kulhoon jauhot, sokerit ja kaakaojauhe. Lisää kuutioitu margariini ja nypi murumaiseksi. Lisää pähkinärouhe, valkosuklaa sekä hillo. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Jos taikina on löysää, lisää hieman jauhoja. Muotoile taikinasta halkaisijaltaan noin 4 cm:n pötkö ja kääri se kelmuun tai leivinpaperiin. Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan. Leikkaa taikinasta noin sentin paksuisia viipaleita ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jos taikinaa on leikatessa vielä liian pehmeää, laita pötkö hetkeksi pakastimeen. Paista keksit 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin. Jäähdytä. Säilytä keksit tiiviissä rasiassa, valolta suojattuna.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.4.2012
Muokattu: 23.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.