Vadelmaiset pähkinäpikkuleivät - Yhteishyvä

Vadelmaiset pähkinäpikkuleivät

???
Kappaleita
40
Jaa Somessa

Ainekset

3 3/4 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
2 rkl
Tummaa kaakaojauhetta
175 g
Margariinia
1 dl
Pähkinärouhetta
50 g
Hienoksi rouhittua valkosuklaata
1 dl
Paistonkestävää vadelmamarmeladia

Näin teet

1

Mittaa kulhoon jauhot, sokerit ja kaakaojauhe. Lisää kuutioitu margariini ja nypi murumaiseksi. Lisää pähkinärouhe, valkosuklaa sekä hillo. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Jos taikina on löysää, lisää hieman jauhoja. Muotoile taikinasta halkaisijaltaan noin 4 cm:n pötkö ja kääri se kelmuun tai leivinpaperiin. Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan. Leikkaa taikinasta noin sentin paksuisia viipaleita ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jos taikinaa on leikatessa vielä liian pehmeää, laita pötkö hetkeksi pakastimeen. Paista keksit 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin. Jäähdytä. Säilytä keksit tiiviissä rasiassa, valolta suojattuna.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.4.2012
Muokattu: 23.7.2018
Jaa Somessa