Välimeren lammaspata

Nappaa talteen!
| 1 1/5 kg | maustettua karitsanpaistia |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 kpl | isoa porkkanaa |
| 200 g | palsternakkaa |
| 3 kpl | varsisellerin vartta |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 5 dl | valkoviiniä |
| 1 kpl | iso sitruuna |
| 1 tl | timjamia |
| 1 tl | rosmariinia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 - 2 dl | vihreitä oliiveja |
- 1.
Poista verkko ja pyyhi marinadi paistista. Poista lihasta näkyvä rasva ja kalvot. Paloittele liha noin kolmen sentin kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Huuhtele ja paloittele lehtisellerit. Kuori valkosipulinkynnet.
Ruskista lihapalat kolmessa erässä pannulla öljyssä ja siirrä pataan. Lisää pannulle kasvikset valkosipulinkynsien kanssa. Kääntele muutama minuutti ja lisää pataan. Kiehauta valkoviini pannulla ja kaada pataan. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaan mehu ja lisää ne, yrtit ja suola pataan.
Kypsennä pataa ensin ilman kantta 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja peitä. Kypsennä vielä 1,5 tunnin ajan. Lisää loppuvaiheessa oliivit.
Välimeren lammaspata
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/5 kg | maustettua karitsanpaistia |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 kpl | isoa porkkanaa |
| 200 g | palsternakkaa |
| 3 kpl | varsisellerin vartta |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 5 dl | valkoviiniä |
| 1 kpl | iso sitruuna |
| 1 tl | timjamia |
| 1 tl | rosmariinia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 - 2 dl | vihreitä oliiveja |
Valmistus
- 1
Poista verkko ja pyyhi marinadi paistista. Poista lihasta näkyvä rasva ja kalvot. Paloittele liha noin kolmen sentin kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Huuhtele ja paloittele lehtisellerit. Kuori valkosipulinkynnet.
Ruskista lihapalat kolmessa erässä pannulla öljyssä ja siirrä pataan. Lisää pannulle kasvikset valkosipulinkynsien kanssa. Kääntele muutama minuutti ja lisää pataan. Kiehauta valkoviini pannulla ja kaada pataan. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaan mehu ja lisää ne, yrtit ja suola pataan.
Kypsennä pataa ensin ilman kantta 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja peitä. Kypsennä vielä 1,5 tunnin ajan. Lisää loppuvaiheessa oliivit.
Ravintosisältö
376
Energiaa kcal
1572
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,4 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
29,4 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
376
Energiaa kcal
1572
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,4 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
29,4 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Timjamia, 1 tl Rosmariinia, 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












