Välimeren lammaspata - Yhteishyvä

Välimeren lammaspata

???
Annokset
8
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/5 kg
Maustettua karitsanpaistia
1 rkl
Öljyä
2 kpl
Isoa porkkanaa
200 g
Palsternakkaa
3 kpl
Varsisellerin vartta
4 kpl
Valkosipulinkynttä
5 dl
Valkoviiniä
1 kpl
Iso sitruuna
1 tl
Timjamia
1 tl
Rosmariinia
1 tl
Suolaa
1 - 2 dl
Vihreitä oliiveja

Näin teet

1

Poista verkko ja pyyhi marinadi paistista. Poista lihasta näkyvä rasva ja kalvot. Paloittele liha noin kolmen sentin kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Huuhtele ja paloittele lehtisellerit. Kuori valkosipulinkynnet.

Ruskista lihapalat kolmessa erässä pannulla öljyssä ja siirrä pataan. Lisää pannulle kasvikset valkosipulinkynsien kanssa. Kääntele muutama minuutti ja lisää pataan. Kiehauta valkoviini pannulla ja kaada pataan. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaan mehu ja lisää ne, yrtit ja suola pataan.

Kypsennä pataa ensin ilman kantta 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja peitä. Kypsennä vielä 1,5 tunnin ajan. Lisää loppuvaiheessa oliivit.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g35 g
Proteiinia35 g279 g
Rasvaa25 g203 g
Kuituja2 g15 g
Energiaa kj1799 14393
Energiaa kcal430 3439

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Timjamia

  • 1 tl Rosmariinia

  • 1 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g35 g
Proteiinia35 g279 g
Rasvaa25 g203 g
Kuituja2 g15 g
Energiaa kj1799 14393
Energiaa kcal430 3439

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Timjamia

  • 1 tl Rosmariinia

  • 1 tl Suolaa

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.