Välimeren lammaspata

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 1/5 kgmaustettua karitsanpaistia
1 rklöljyä
2 kplisoa porkkanaa
200 gpalsternakkaa
3 kplvarsisellerin vartta
4 kplvalkosipulinkynttä
5 dlvalkoviiniä
1 kpliso sitruuna
1 tltimjamia
1 tlrosmariinia
1 tlsuolaa
1 - 2 dlvihreitä oliiveja

Valmistus

  1. 1

    Poista verkko ja pyyhi marinadi paistista. Poista lihasta näkyvä rasva ja kalvot. Paloittele liha noin kolmen sentin kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Huuhtele ja paloittele lehtisellerit. Kuori valkosipulinkynnet.

    Ruskista lihapalat kolmessa erässä pannulla öljyssä ja siirrä pataan. Lisää pannulle kasvikset valkosipulinkynsien kanssa. Kääntele muutama minuutti ja lisää pataan. Kiehauta valkoviini pannulla ja kaada pataan. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaan mehu ja lisää ne, yrtit ja suola pataan.

    Kypsennä pataa ensin ilman kantta 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja peitä. Kypsennä vielä 1,5 tunnin ajan. Lisää loppuvaiheessa oliivit.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Timjamia, 1 tl Rosmariinia, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä