Välimeren lammaspata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Välimeren lammaspata

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

1 1/5 kg
Maustettua karitsanpaistia
1 rkl
Öljyä
2 kpl
Isoa porkkanaa
200 g
Palsternakkaa
3 kpl
Varsisellerin vartta
4 kpl
Valkosipulinkynttä
5 dl
Valkoviiniä
1 kpl
Iso sitruuna
1 tl
Timjamia
1 tl
Rosmariinia
1 tl
Suolaa
1 - 2 dl
Vihreitä oliiveja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista verkko ja pyyhi marinadi paistista. Poista lihasta näkyvä rasva ja kalvot. Paloittele liha noin kolmen sentin kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Huuhtele ja paloittele lehtisellerit. Kuori valkosipulinkynnet.

Ruskista lihapalat kolmessa erässä pannulla öljyssä ja siirrä pataan. Lisää pannulle kasvikset valkosipulinkynsien kanssa. Kääntele muutama minuutti ja lisää pataan. Kiehauta valkoviini pannulla ja kaada pataan. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaan mehu ja lisää ne, yrtit ja suola pataan.

Kypsennä pataa ensin ilman kantta 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja peitä. Kypsennä vielä 1,5 tunnin ajan. Lisää loppuvaiheessa oliivit.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1799

430

25,4 g

7,8 g

4,4 g

2,4 g

1,9 g

34,9 g

2,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Timjamia,

1 tl Rosmariinia,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli