Välimeren lihapiirakka

Nappaa talteen!
| 250 g | voita tai margariinia |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 10 - 12 kpl | kirsikkatomaattia |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Nypi pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon rahka. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin.
Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon tomaattipyree. Anna jäähtyä.
Kauli taikina leivinpaperin päällä suureksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolikkaalle osalle jauhelihaseos. Viipaloi pinnalle kirsikkatomaatit ja revi päälle basilikaa.
Käännä taikinan toinen puoli täytteen päälle ja taita reunat ohuesti piirakan alle. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele siihen reikiä haarukalla.
Paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla, jotta piirakka ei pala.Vinkki!
Voitele piirakka munalla ennen pistelyä, jotta reiät eivät mene umpeen kypsentäessä. Näin höyry piirakan sisällä pääsee pois ja taikinasta tulee rapea.
Välimeren lihapiirakka
arvosana5/5
Ainekset (14 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | voita tai margariinia |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
Täyte | |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 10 - 12 kpl | kirsikkatomaattia |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus
- 1
Nypi pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon rahka. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin.
Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon tomaattipyree. Anna jäähtyä.
Kauli taikina leivinpaperin päällä suureksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolikkaalle osalle jauhelihaseos. Viipaloi pinnalle kirsikkatomaatit ja revi päälle basilikaa.
Käännä taikinan toinen puoli täytteen päälle ja taita reunat ohuesti piirakan alle. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele siihen reikiä haarukalla.
Paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla, jotta piirakka ei pala.Vinkki!
Voitele piirakka munalla ennen pistelyä, jotta reiät eivät mene umpeen kypsentäessä. Näin höyry piirakan sisällä pääsee pois ja taikinasta tulee rapea.
Ravintosisältö
312
Energiaa kcal
1307
Energiaa kj
22,6 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,7 g
Hiilihydraatteja
3,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
9,7 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
312
Energiaa kcal
1307
Energiaa kj
22,6 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,7 g
Hiilihydraatteja
3,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
9,7 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, Valkosipulinkynttä, 2 rkl Tomaattisosetta, 1 tl Oreganoa, 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























