Välimeren lihapiirakka

arvosana5/5

(2)arviota
14 Annosta

Ainekset (14 annosta)

MääräAinesosa
250 gvoita tai margariinia
4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 kpl(250 g) maitorahkaa

Täyte

400 gjauhelihaa
1 rklöljyä
1 kplsipuli
2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
2 rkltomaattisosetta
1 tloreganoa
1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
10 - 12 kplkirsikkatomaattia
1/2 kplruukkua basilikaa

Voiteluun

1 kplkananmuna

Valmistus

  1. 1

    Nypi pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon rahka. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin.
    Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon tomaattipyree. Anna jäähtyä.
    Kauli taikina leivinpaperin päällä suureksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolikkaalle osalle jauhelihaseos. Viipaloi pinnalle kirsikkatomaatit ja revi päälle basilikaa.
    Käännä taikinan toinen puoli täytteen päälle ja taita reunat ohuesti piirakan alle. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele siihen reikiä haarukalla.
    Paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla, jotta piirakka ei pala.

    Vinkki!
    Voitele piirakka munalla ennen pistelyä, jotta reiät eivät mene umpeen kypsentäessä. Näin höyry piirakan sisällä pääsee pois ja taikinasta tulee rapea.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, Valkosipulinkynttä, 2 rkl Tomaattisosetta, 1 tl Oreganoa, 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä