Välimeren mureke | Mureke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Välimeren mureke

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Maukas Välimeren mureke kätkee sisälleen oliiveja ja aurinkokuivattua tomaattia. Koristele mureke halutessasi kirsikkatomaateilla ja basilikanlehdillä.

Ainekset

3/4 dl
Korppujauhoja
1 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna
2 tl
Välimeren mausteseosta
1/2 tl
Suolaa
400 g
Jauhelihaa
1 dl
Vahvaa juustoraastetta
1/2 dl
Mustia kivettömiä oliiveja pilkottuina
1/2 dl
Aurinkokuivattuja tomaatinpaloja
1/2 dl
Hienonnettua basilikaa

koristeluun

Kirsikkatomaatteja
Basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita korppujauhot, maito, kananmuna ja mausteet. Anna seoksen turvota hetki. Sekoita joukkoon jauheliha, juustoraaste, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja hienonnettu basilika. Kääntele ainekset tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta kostutetuin käsin levy leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Jaa mureke taikinapyörällä annospaloiksi. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Koristele halutessasi kirsikkatomaateilla ja basilikanlehdillä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.1.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

989

236

17,2 g

6,7 g

6,3 g

1,7 g

0,7 g

14,3 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Välimeren mausteseosta,

0,5 tl Suolaa,

1 dl Vahvaa juustoraastetta,

Kirsikkatomaatteja,

Basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli