Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Välimeren mureke

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Maukas Välimeren mureke kätkee sisälleen oliiveja ja aurinkokuivattua tomaattia. Koristele mureke halutessasi kirsikkatomaateilla ja basilikanlehdillä.

Ainekset

3/4 dl
Korppujauhoja
1 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna
2 tl
Välimeren mausteseosta
1/2 tl
Suolaa
400 g
Jauhelihaa
1 dl
Vahvaa juustoraastetta
1/2 dl
Mustia kivettömiä oliiveja pilkottuina
1/2 dl
Aurinkokuivattuja tomaatinpaloja
1/2 dl
Hienonnettua basilikaa

Koristeluun

Kirsikkatomaatteja
Basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita korppujauhot, maito, kananmuna ja mausteet. Anna seoksen turvota hetki. Sekoita joukkoon jauheliha, juustoraaste, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja hienonnettu basilika. Kääntele ainekset tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta kostutetuin käsin levy leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Jaa mureke taikinapyörällä annospaloiksi. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Koristele halutessasi kirsikkatomaateilla ja basilikanlehdillä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.1.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

236

989

17,2 g

6,7 g

6,3 g

1,7 g

0,7 g

14,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Välimeren mausteseosta,

0,5 tl Suolaa,

1 dl Vahvaa juustoraastetta,

Kirsikkatomaatteja,

Basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli