Välimeren pestokalakeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Nopea lohikeitto valmistetaan Välimeren makumaailman tyyliin kesäkurpitsasta, paprikasta ja tomaateista. Kalakeitto viimeistellään vihreällä pestolla, basilikalla ja parmesaanilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkirjolohifileetä
300 gkesäkurpitsaa
1 kplpunainen paprika
200 ghelmitomaatteja
1 rklrypsiöljyä
1 lvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
3 rklvihreää pestoa
2 dlpakasteherneitä

Lisäksi

1/2 kplruukkua basilikaa
1 dlparmesaanijuustoa raastettuna

Valmistus

  1. 1

    Poista lohifileestä nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa kala 2 cm:n kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    500 gkirjolohifileetä
  2. 2

    Huuhtele kesäkurpitsa, paprika ja tomaatit. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa 2 cm:n paloiksi.

    MääräAinesosa
    300 gkesäkurpitsaa
    1 kplpunainen paprika
    200 ghelmitomaatteja
  3. 3

    Ruskista kesäkurpitsaviipaleita öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio, pesto ja paprikat. Keitä 3 minuuttia. Lisää tomaatit, herneet ja lohikuutiot. Kypsennä pari minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    1 lvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
    3 rklvihreää pestoa
    2 dlpakasteherneitä
  4. 4

    Revi basilikaa keiton pinnalle. Viimeistele annokset raastetulla parmesaanijuustolla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua basilikaa
    1 dlparmesaanijuustoa raastettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
9.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä