Poista lohifileestä nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa kala 2 cm:n kuutioiksi. Huuhtele kaikki kasvikset. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa 2 cm:n paloiksi.
Ruskista kesäkurpitsaviipaleita öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio, pesto ja paprikat. Keitä 3 minuuttia. Lisää tomaatit, herneet ja lohikuutiot. Kypsennä pari minuuttia.
Revi basilikaa keiton pinnalle. Raasta halutessasi parmesaanijuustoa annoksiin.
Vinkki: Keitto syntyy vieläkin pikaisemmin, kun vaihdat kasvikset pakastettuihin kasvissuikaleisiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
364
1524
24,0 g
3,5 g
8,5 g
7,3 g
2,5 g
28,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
1 dl Basilikanlehtiä,
1 dl Raastettua parmesaania, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli