Välimeren pestokalakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Välimeren pestokalakeitto

Välimeren pestokalakeitto
Annokset
4
Ruokavalio
Nopea kalakeitto maustetaan vihreällä pestolla ja viimeistellään tuoreella basilikalla.
Jaa Somessa

Ainekset

500 - 600 g
Kirjolohifileetä
1 kpl
(300 g) kesäkurpitsa
1 kpl
Punainen paprika
200 g
(1 rasia) helmitomaatteja
1 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio (gluteeniton)
3 rkl
Vihreää pestoa (pesto alla genovese)
2 dl
Pakasteherneitä

LISÄKSI

1 dl
Basilikanlehtiä
1 dl
Raastettua parmesaania, halutessasi

Näin teet

1

Poista lohifileestä nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa kala 2 cm:n kuutioiksi. Huuhtele kaikki kasvikset. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa 2 cm:n paloiksi.

500 - 600 g
Kirjolohifileetä
1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
(300 g) kesäkurpitsa
200 g
(1 rasia) helmitomaatteja
2

Ruskista kesäkurpitsaviipaleita öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio, pesto ja paprikat. Keitä 3 minuuttia. Lisää tomaatit, herneet ja lohikuutiot. Kypsennä pari minuuttia.

1 kpl
(300 g) kesäkurpitsa
1 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio (gluteeniton)
3 rkl
Vihreää pestoa (pesto alla genovese)
1 kpl
Punainen paprika
200 g
(1 rasia) helmitomaatteja
2 dl
Pakasteherneitä
500 - 600 g
Kirjolohifileetä
3

Revi basilikaa keiton pinnalle. Raasta halutessasi parmesaanijuustoa annoksiin.

1 dl
Basilikanlehtiä
1 dl
Raastettua parmesaania, halutessasi
4

Vinkki: Keitto syntyy vieläkin pikaisemmin, kun vaihdat kasvikset pakastettuihin kasvissuikaleisiin.

Resepti
Suvi Rüster
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.5.2018
Muokattu: 20.2.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1524 6097
Energiaa kcal364 1455
Rasvaa24.0 g96.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa3.5 g14.0 g
Hiilihydraatteja8.5 g34.0 g
Sokereita7.3 g29.0 g
Kuituja2.5 g10.0 g
Proteiinia28.0 g112.0 g
Suolaa1.7 g6.8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 1 dl Basilikanlehtiä

  • 1 dl Raastettua parmesaania, halutessasi

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1524 6097
Energiaa kcal364 1455
Rasvaa24.0 g96.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa3.5 g14.0 g
Hiilihydraatteja8.5 g34.0 g
Sokereita7.3 g29.0 g
Kuituja2.5 g10.0 g
Proteiinia28.0 g112.0 g
Suolaa1.7 g6.8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 1 dl Basilikanlehtiä

  • 1 dl Raastettua parmesaania, halutessasi

Resepti
Suvi Rüster
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.