Välimeren pestokalakeitto
30 min

Nappaa talteen!
Nopea lohikeitto valmistetaan Välimeren makumaailman tyyliin kesäkurpitsasta, paprikasta ja tomaateista. Kalakeitto viimeistellään vihreällä pestolla, basilikalla ja parmesaanilla.
| 500 g | kirjolohifileetä |
| 300 g | kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 200 g | helmitomaatteja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 3 rkl | vihreää pestoa |
| 2 dl | pakasteherneitä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1 dl | parmesaanijuustoa raastettuna |
- 1.
Poista lohifileestä nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa kala 2 cm:n kuutioiksi.
- 2.
Huuhtele kesäkurpitsa, paprika ja tomaatit. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa 2 cm:n paloiksi.
- 3.
Ruskista kesäkurpitsaviipaleita öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio, pesto ja paprikat. Keitä 3 minuuttia. Lisää tomaatit, herneet ja lohikuutiot. Kypsennä pari minuuttia.
- 4.
Revi basilikaa keiton pinnalle. Viimeistele annokset raastetulla parmesaanijuustolla.
Välimeren pestokalakeitto
Nopea lohikeitto valmistetaan Välimeren makumaailman tyyliin kesäkurpitsasta, paprikasta ja tomaateista. Kalakeitto viimeistellään vihreällä pestolla, basilikalla ja parmesaanilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | kirjolohifileetä |
| 300 g | kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 200 g | helmitomaatteja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 3 rkl | vihreää pestoa |
| 2 dl | pakasteherneitä |
Lisäksi | |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1 dl | parmesaanijuustoa raastettuna |
Valmistus
- 1
Poista lohifileestä nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa kala 2 cm:n kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 500 g kirjolohifileetä - 2
Huuhtele kesäkurpitsa, paprika ja tomaatit. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa 2 cm:n paloiksi.
Määrä Ainesosa 300 g kesäkurpitsaa 1 kpl punainen paprika 200 g helmitomaatteja - 3
Ruskista kesäkurpitsaviipaleita öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio, pesto ja paprikat. Keitä 3 minuuttia. Lisää tomaatit, herneet ja lohikuutiot. Kypsennä pari minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 1 l vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton) 3 rkl vihreää pestoa 2 dl pakasteherneitä - 4
Revi basilikaa keiton pinnalle. Viimeistele annokset raastetulla parmesaanijuustolla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua basilikaa 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
Ravintosisältö
338
Energiaa kcal
1415
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,3 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
25,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
338
Energiaa kcal
1415
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,3 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
25,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























