Välimeren pestokalakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Välimeren pestokalakeitto

Välimeren pestokalakeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nopea kalakeitto maustetaan vihreällä pestolla ja viimeistellään tuoreella basilikalla.

Ruokavaliot

Ainekset

500 - 600 g
Kirjolohifileetä
1 kpl
(300 g) kesäkurpitsa
1 kpl
Punainen paprika
200 g
(1 rasia) helmitomaatteja
1 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio (gluteeniton)
3 rkl
Vihreää pestoa (pesto alla genovese)
2 dl
Pakasteherneitä

lisäksi

1 dl
Basilikanlehtiä
1 dl
Raastettua parmesaania, halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista lohifileestä nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa kala 2 cm:n kuutioiksi. Huuhtele kaikki kasvikset. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa 2 cm:n paloiksi.

500 - 600 g
Kirjolohifileetä
1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
(300 g) kesäkurpitsa
200 g
(1 rasia) helmitomaatteja
2

Ruskista kesäkurpitsaviipaleita öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio, pesto ja paprikat. Keitä 3 minuuttia. Lisää tomaatit, herneet ja lohikuutiot. Kypsennä pari minuuttia.

1 kpl
(300 g) kesäkurpitsa
1 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio (gluteeniton)
3 rkl
Vihreää pestoa (pesto alla genovese)
1 kpl
Punainen paprika
200 g
(1 rasia) helmitomaatteja
2 dl
Pakasteherneitä
500 - 600 g
Kirjolohifileetä
3

Revi basilikaa keiton pinnalle. Raasta halutessasi parmesaanijuustoa annoksiin.

1 dl
Basilikanlehtiä
1 dl
Raastettua parmesaania, halutessasi
4

Vinkki: Keitto syntyy vieläkin pikaisemmin, kun vaihdat kasvikset pakastettuihin kasvissuikaleisiin.

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.5.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1524

364

24,0 g

3,5 g

8,5 g

7,3 g

2,5 g

28,0 g

1,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 dl Basilikanlehtiä,

1 dl Raastettua parmesaania, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli