Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Välipalapatongit kreikkalaisittain

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 - 2 kpl
Hiukan kuivahtanutta patonkia
1 1/2 dl
Vettä
4 kpl
Kypsää tomaattia
1 kpl
Punasipuli
1 dl
Oliiviöljyä
Suolaa, mustapippuria
1 rkl
Sitruunamehua

Päälle:

200 g
Fetajuustoa kuutioina
1 tl
Oreganoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valitse mieluiten edellisen päivän patongit. Halkaise ne pituussuunnassa ja vielä poikittainkin, jos tarpeen. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paahda leivät. Kaada kunkin leivän halkaistuun pintaan tasainen vana vettä. Nosta leivät vielä hetkeksi uuniin, mutta ota nyt uuni pois päältä.Hienonna tomaatit veitsellä silpuksi, samoin kuorittu punasipuli. Sekoita ainekset.Valele leipien päälle hiukan öljyä ja peitä pinta sitten tomaatti-sipulisilpulla. Mausta. Nosta päälle juustokuutiot.Ripottele pinnalle oreganoa. Tarjoa heti.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 20.2.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.