Välipalapatongit kreikkalaisittain - Yhteishyvä

Välipalapatongit kreikkalaisittain

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 - 2 kpl
Hiukan kuivahtanutta patonkia
1 1/2 dl
Vettä
4 kpl
Kypsää tomaattia
1 kpl
Punasipuli
1 dl
Oliiviöljyä
Suolaa, mustapippuria
1 rkl
Sitruunamehua

PÄÄLLE:

200 g
Fetajuustoa kuutioina
1 tl
Oreganoa

Näin teet

1

Valitse mieluiten edellisen päivän patongit. Halkaise ne pituussuunnassa ja vielä poikittainkin, jos tarpeen. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paahda leivät. Kaada kunkin leivän halkaistuun pintaan tasainen vana vettä. Nosta leivät vielä hetkeksi uuniin, mutta ota nyt uuni pois päältä.Hienonna tomaatit veitsellä silpuksi, samoin kuorittu punasipuli. Sekoita ainekset.Valele leipien päälle hiukan öljyä ja peitä pinta sitten tomaatti-sipulisilpulla. Mausta. Nosta päälle juustokuutiot.Ripottele pinnalle oreganoa. Tarjoa heti.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa