Välipalapatongit kreikkalaisittain

Arvostele resepti
1 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
1 - 2 kplhiukan kuivahtanutta patonkia
1 1/2 dlvettä
4 kplkypsää tomaattia
1 kplpunasipuli
1 dloliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
1 rklsitruunamehua

Päälle:

200 gfetajuustoa kuutioina
1 tloreganoa

Valmistus

  1. 1

    Valitse mieluiten edellisen päivän patongit. Halkaise ne pituussuunnassa ja vielä poikittainkin, jos tarpeen. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paahda leivät. Kaada kunkin leivän halkaistuun pintaan tasainen vana vettä. Nosta leivät vielä hetkeksi uuniin, mutta ota nyt uuni pois päältä.Hienonna tomaatit veitsellä silpuksi, samoin kuorittu punasipuli. Sekoita ainekset.Valele leipien päälle hiukan öljyä ja peitä pinta sitten tomaatti-sipulisilpulla. Mausta. Nosta päälle juustokuutiot.Ripottele pinnalle oreganoa. Tarjoa heti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025