Valkosipuli-perunasose

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgjauhoisia perunoita
2 1/2 dlmaitoa tai keitinvettä
1 - 2 kplvalkosipulin kynttä puserrettuna
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele perunat kattilaan. Lisää sen verran vettä, että perunat peittyvät. Keitä perunat kypsiksi. Kaada liemi pois tai säästä osa soseeseen, jos et käytä siihen maitoa. Survo perunat sähkövatkaimen terillä. Lisää joukkoon valkosipulimurska, suola ja maito tai keitinvesi. Vatkaa tasaiseksi soseeksi. Lisää nestettä, jos haluat löysemmän soseen. Varo vatkaamasta liian kauan, ettei soseesta tule liisterimäistä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025