Valkosipulikeitto

Arvostele resepti
1 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
1/2 dloliiviöljyä
6 - 8 kplvalkosipulinkynttä
3 1/2 dlvalkoista leipää kuutiona
3 kplkypsää tomaattia
paprikaa ja chiliä
1 lvettä
2 kplmunaa
1 - 2 rklhienonnettua yrttisilppua: basilikaa, persiljaa ja sipulinvartta
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kattilan pohjalle öljyyn. Hauduta miedolla lämmöllä sekoittaen 5 minuuttia. Lisää leipäkuutiot, esim. ranskanleipäkuutiot ja tomaattilohkot. Sekoita edelleen kuumentaen 5 minuuttia. Mausta ja lisää vesi.Keitä 30 minuuttia. Soseuta keitto tarpeen mukaan ja nosta pois levyltä.Vatkaa munat kulhossa vesitilkan kanssa ja lisää sekoittaen keittoon. Nosta keitto hetkeksi kuumalle levylle ja kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, mutta keittämättä 5 minuuttia.Lisää yrttimausteet ja pippuria maun mukaan.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä