Valkosipulikeitto
15 min

Nappaa talteen!
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 6 - 8 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 1/2 dl | valkoista leipää kuutiona |
| 3 kpl | kypsää tomaattia |
| paprikaa ja chiliä | |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | munaa |
| 1 - 2 rkl | hienonnettua yrttisilppua: basilikaa, persiljaa ja sipulinvartta |
| mustapippuria |
- 1.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kattilan pohjalle öljyyn. Hauduta miedolla lämmöllä sekoittaen 5 minuuttia. Lisää leipäkuutiot, esim. ranskanleipäkuutiot ja tomaattilohkot. Sekoita edelleen kuumentaen 5 minuuttia. Mausta ja lisää vesi.Keitä 30 minuuttia. Soseuta keitto tarpeen mukaan ja nosta pois levyltä.Vatkaa munat kulhossa vesitilkan kanssa ja lisää sekoittaen keittoon. Nosta keitto hetkeksi kuumalle levylle ja kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, mutta keittämättä 5 minuuttia.Lisää yrttimausteet ja pippuria maun mukaan.
Valkosipulikeitto
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 6 - 8 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 1/2 dl | valkoista leipää kuutiona |
| 3 kpl | kypsää tomaattia |
| paprikaa ja chiliä | |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | munaa |
| 1 - 2 rkl | hienonnettua yrttisilppua: basilikaa, persiljaa ja sipulinvartta |
| mustapippuria |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kattilan pohjalle öljyyn. Hauduta miedolla lämmöllä sekoittaen 5 minuuttia. Lisää leipäkuutiot, esim. ranskanleipäkuutiot ja tomaattilohkot. Sekoita edelleen kuumentaen 5 minuuttia. Mausta ja lisää vesi.Keitä 30 minuuttia. Soseuta keitto tarpeen mukaan ja nosta pois levyltä.Vatkaa munat kulhossa vesitilkan kanssa ja lisää sekoittaen keittoon. Nosta keitto hetkeksi kuumalle levylle ja kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, mutta keittämättä 5 minuuttia.Lisää yrttimausteet ja pippuria maun mukaan.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























