Valkosipulikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Valkosipulikeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1/2 dl
Oliiviöljyä
6 - 8 kpl
Valkosipulinkynttä
3 1/2 dl
Valkoista leipää kuutiona
3 kpl
Kypsää tomaattia
Paprikaa ja chiliä
1 l
Vettä
2 kpl
Munaa
1 - 2 rkl
Hienonnettua yrttisilppua: basilikaa, persiljaa ja sipulinvartta
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kattilan pohjalle öljyyn. Hauduta miedolla lämmöllä sekoittaen 5 minuuttia. Lisää leipäkuutiot, esim. ranskanleipäkuutiot ja tomaattilohkot. Sekoita edelleen kuumentaen 5 minuuttia. Mausta ja lisää vesi.Keitä 30 minuuttia. Soseuta keitto tarpeen mukaan ja nosta pois levyltä.Vatkaa munat kulhossa vesitilkan kanssa ja lisää sekoittaen keittoon. Nosta keitto hetkeksi kuumalle levylle ja kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, mutta keittämättä 5 minuuttia.Lisää yrttimausteet ja pippuria maun mukaan.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 19.2.2007
Muokattu: 13.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.