Valkosipulileipä

arvosana4/5

(3)arviota
2 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Huumaavan tuoksuinen valkosipulileipä kätkee sisäänsä uunissa paahdettuja valkosipulinkynsiä. Viimeistele juustolla hunnutettu leipä juoksevalla hunajalla.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1 kplranskan- tai hapanjuurileipä
2 kplkokonaista valkosipulia
1/2 rklrypsiöljyä
100 gvoita
1/4 tlsuolaa
ripaus chilihiutaleita
ripaus mustapippuria rouhittuna
150 g(1 ps) juustoraastetta

LISÄKSI

1 rkljuoksevaa hunajaa
(persiljaa tai muuta yrttiä)

Valmistus

  1. 1

    Halkaise valkosipulit kuorineen poikittain ja nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin pieneen uunivuokaan. Sivele pinnat öljyllä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Jäähdytä hetki.

    MääräAinesosa
    2 kplkokonaista valkosipulia
    1/2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Purista kynnet kuoristaan kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi, suola, chili ja pippuri. Sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    1/4 tlsuolaa
    ripaus chilihiutaleita
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Halkaise leipä pituussuunnassa. Nosta leivät leivinpaperille pellille. Levitä voiseos leipien pinnalle. Ripottele juustoraaste päälle. Paista 10–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) juustoraastetta
  4. 4

    Viimeistele hunajalla ja halutessasi hienonnetulla persiljalla.

    MääräAinesosa
    1 rkljuoksevaa hunajaa
    (persiljaa tai muuta yrttiä)

Vinkki: Valkosipuli paahtuu uunissa pehmeäksi, meheväksi ja miedon makuiseksi. Paahdetut valkosipulinkynnet sopivat kastikkeisiin ja keittoihin. Ne ovat ihana lisä myös perunamuusissa.

Vinkki: Juustoinen herkkuleipä sopii sellaisenaan iltapalaksi tai leffaillan herkuksi. Se on myös ihana lisuke keitolle ja maistuu salaatin kaverina.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus chilihiutaleita, ripaus mustapippuria rouhittuna, (persiljaa tai muuta yrttiä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.10.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä