Valkosipulileipä
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Huumaavan tuoksuinen valkosipulileipä kätkee sisäänsä uunissa paahdettuja valkosipulinkynsiä. Viimeistele juustolla hunnutettu leipä juoksevalla hunajalla.
| 1 kpl | ranskan- tai hapanjuurileipä |
| 2 kpl | kokonaista valkosipulia |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 100 g | voita |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus chilihiutaleita | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| LISÄKSI | |
|---|---|
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| (persiljaa tai muuta yrttiä) | |
- 1.
Halkaise valkosipulit kuorineen poikittain ja nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin pieneen uunivuokaan. Sivele pinnat öljyllä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Jäähdytä hetki.
- 2.
Purista kynnet kuoristaan kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi, suola, chili ja pippuri. Sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
- 3.
Halkaise leipä pituussuunnassa. Nosta leivät leivinpaperille pellille. Levitä voiseos leipien pinnalle. Ripottele juustoraaste päälle. Paista 10–15 minuuttia.
- 4.
Viimeistele hunajalla ja halutessasi hienonnetulla persiljalla.
Huumaavan tuoksuinen valkosipulileipä kätkee sisäänsä uunissa paahdettuja valkosipulinkynsiä. Viimeistele juustolla hunnutettu leipä juoksevalla hunajalla.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | ranskan- tai hapanjuurileipä |
| 2 kpl | kokonaista valkosipulia |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 100 g | voita |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus chilihiutaleita | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
LISÄKSI | |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| (persiljaa tai muuta yrttiä) | |
Valmistus
- 1
Halkaise valkosipulit kuorineen poikittain ja nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin pieneen uunivuokaan. Sivele pinnat öljyllä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Jäähdytä hetki.
Määrä Ainesosa 2 kpl kokonaista valkosipulia 1/2 rkl rypsiöljyä - 2
Purista kynnet kuoristaan kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi, suola, chili ja pippuri. Sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
Määrä Ainesosa 100 g voita 1/4 tl suolaa ripaus chilihiutaleita ripaus mustapippuria rouhittuna - 3
Halkaise leipä pituussuunnassa. Nosta leivät leivinpaperille pellille. Levitä voiseos leipien pinnalle. Ripottele juustoraaste päälle. Paista 10–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) juustoraastetta - 4
Viimeistele hunajalla ja halutessasi hienonnetulla persiljalla.
Määrä Ainesosa 1 rkl juoksevaa hunajaa (persiljaa tai muuta yrttiä)
Vinkki: Valkosipuli paahtuu uunissa pehmeäksi, meheväksi ja miedon makuiseksi. Paahdetut valkosipulinkynnet sopivat kastikkeisiin ja keittoihin. Ne ovat ihana lisä myös perunamuusissa.
Vinkki: Juustoinen herkkuleipä sopii sellaisenaan iltapalaksi tai leffaillan herkuksi. Se on myös ihana lisuke keitolle ja maistuu salaatin kaverina.
Ravintosisältö
653
Energiaa kcal
2729
Energiaa kj
59,5 g
Rasvaa
36,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,5 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
—
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
653
Energiaa kcal
2729
Energiaa kj
59,5 g
Rasvaa
36,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,5 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
—
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus chilihiutaleita, ripaus mustapippuria rouhittuna, (persiljaa tai muuta yrttiä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























