Valkosipulilla täytetyt tomaatit

Nappaa talteen!
| 4 kpl | isoa kiinteää tomaattia |
| 1 dl | vaalean leivän sisusta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| nippu persiljaa | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 4 rkl | vahvaa juustoraastetta |
- 1.
Leikkaa tomaateista pois "hattu". Koverra sisus ja hienonna se talteen täytettä varten. Asettele tomaatit öljyttyyn uunivuokaan.
Hienonna leipä, valkosipulinkynnet sekä persilja. Kääntele pannulla öljyssä tomaatinsisusta ensin hetken aikaa. Sekoita seokseen hienonnettu leipä ja valkosipulinkynnet. Mausta persiljasilpulla, paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Siirrä pannu syrjään ja sekoita juustoraaste joukkoon.
Täytä tomaatit seoksella ja paista 200 asteessa 20–25 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä alkupalana tai aterian lisäkkeenä.
Valkosipulilla täytetyt tomaatit
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | isoa kiinteää tomaattia |
| 1 dl | vaalean leivän sisusta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| nippu persiljaa | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 4 rkl | vahvaa juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Leikkaa tomaateista pois "hattu". Koverra sisus ja hienonna se talteen täytettä varten. Asettele tomaatit öljyttyyn uunivuokaan.
Hienonna leipä, valkosipulinkynnet sekä persilja. Kääntele pannulla öljyssä tomaatinsisusta ensin hetken aikaa. Sekoita seokseen hienonnettu leipä ja valkosipulinkynnet. Mausta persiljasilpulla, paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Siirrä pannu syrjään ja sekoita juustoraaste joukkoon.
Täytä tomaatit seoksella ja paista 200 asteessa 20–25 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä alkupalana tai aterian lisäkkeenä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























