Valkosipulilla täytetyt tomaatit

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplisoa kiinteää tomaattia
1 dlvaalean leivän sisusta
2 kplvalkosipulinkynttä
nippu persiljaa
2 rkloliiviöljyä
1/2 tlpaprikajauhetta
1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
4 rklvahvaa juustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa tomaateista pois "hattu". Koverra sisus ja hienonna se talteen täytettä varten. Asettele tomaatit öljyttyyn uunivuokaan.

    Hienonna leipä, valkosipulinkynnet sekä persilja. Kääntele pannulla öljyssä tomaatinsisusta ensin hetken aikaa. Sekoita seokseen hienonnettu leipä ja valkosipulinkynnet. Mausta persiljasilpulla, paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Siirrä pannu syrjään ja sekoita juustoraaste joukkoon.

    Täytä tomaatit seoksella ja paista 200 asteessa 20–25 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä alkupalana tai aterian lisäkkeenä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä