Valkosipulinen kastike anjoviksesta
4 Annosta
|15 min

Nappaa talteen!
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 60 g | öljyyn säilöttyjä anjovisfileitä valutettuna |
| 1 rkl | hienonnettua kaprista |
| 400 g | tomaattimurskaa |
| 1 rkl | hienonnettua tuoretta persiljaa |
| 1 rkl | hienonnettua tuoretta basilikaa |
- 1.
Pane pannuun öljy, kuoritut ja litistetyt valkosipulinkynnet ja haarukalla hienonnetut anjovisfileet. Anna muhia pari minuuttia ja lisää tomaattimurska. Keitä hiljaisella tulella noin 10 minuuttia mausta sokerilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele päälle yrtit, sekoita nopeasti. Tarjoile keitetyn pastan kanssa.
Valkosipulinen kastike anjoviksesta
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 60 g | öljyyn säilöttyjä anjovisfileitä valutettuna |
| 1 rkl | hienonnettua kaprista |
| 400 g | tomaattimurskaa |
| 1 rkl | hienonnettua tuoretta persiljaa |
| 1 rkl | hienonnettua tuoretta basilikaa |
Valmistus
- 1
Pane pannuun öljy, kuoritut ja litistetyt valkosipulinkynnet ja haarukalla hienonnetut anjovisfileet. Anna muhia pari minuuttia ja lisää tomaattimurska. Keitä hiljaisella tulella noin 10 minuuttia mausta sokerilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele päälle yrtit, sekoita nopeasti. Tarjoile keitetyn pastan kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025
Suosituimmat
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












