Valkosuklaa-juustokakku

arvosana5/5

(1)arvio
18 Annosta

Ainekset (18 annosta)

MääräAinesosa

Suklaapohja:

175 gdominokeksejä täytteineen
50 grasvaa sulatettuna

Täyte:

5 kplliivatelehteä
200 gvalkoista suklaata
1/2 dlsokeria
2 kplkananmunaa
2 dlkermaa
200 gmaustamatonta tuorejuustoa

Valmistus

  1. 1

    Murenna keksit monitoimikoneessa tasaiseksi jauheeksi. Keksit voi myös murskata kaksinkertaisessa muovipussissa esim. kaulimella. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa irtopohjavuoan kokoinen leivinpaperi vuoan pohjalle ja painele keksiseos vuokaan leivinpaperin päälle.

    MääräAinesosa
    175 gdominokeksejä täytteineen
    50 grasvaa sulatettuna
  2. 2

    Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota sokeri ja kanamunat vesihauteessa.

    MääräAinesosa
    5 kplliivatelehteä
    1/2 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
  3. 3

    Sulata suklaa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot ja lisää vatkaten joukkoon tuorejuusto ja jäähtynyt suklaa.

    MääräAinesosa
    200 gvalkoista suklaata
    2 dlkermaa
    200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  4. 4

    Kiehauta 1/2 dl vettä, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdetkiehuvaan veteen. Lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon. Hyydytä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.

    MääräAinesosa
    5 kplliivatelehteä
  5. 5

    Tarjoile tuoreiden hedelmien tai marjojen tai raikkaan marja- tai hedelmäkastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
26.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä