Valkosuklaa-limerahkatorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Valkosuklaa-limerahkatorttu

Valkosuklaa-limerahkatorttu

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

murupohja

150 g
Keksejä, esim. digestive
75 g
Margariinia tai voita

täyte

4 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Kuohukermaa
2 kpl
Valkosuklaa-limerahkaa (à 200 g)
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

pinnalle

100 g
Valkosuklaata
Karamellirakeita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halkaisija 22–24 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita murujen joukkoon sulatettu voi ja painele muruseos vuokaan leivinpaperin päälle.

150 g
Keksejä, esim. digestive
75 g
Margariinia tai voita
2

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada haalea liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

4 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Kuohukermaa
2 kpl
Valkosuklaa-limerahkaa (à 200 g)
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
3

Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta ja peitä vuoka. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia.

4

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vuole suklaasta kuorimaveitsellä lastuja tai rouhi suklaa. Peitä kakun pinta suklaarouheella ja koristele karamellirakeilla.

Karamellirakeita
100 g
Valkosuklaata
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2010
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.