Valkosuklaa-limerahkatorttu - Yhteishyvä

Valkosuklaa-limerahkatorttu

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

MURUPOHJA

150 g
Keksejä, esim. digestive
75 g
Margariinia tai voita

TÄYTE

4 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Kuohukermaa
2 kpl
Valkosuklaa-limerahkaa (à 200 g)
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

PINNALLE

100 g
Valkosuklaata
Karamellirakeita

Näin teet

1

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halkaisija 22–24 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita murujen joukkoon sulatettu voi ja painele muruseos vuokaan leivinpaperin päälle. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada haalea liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta ja peitä vuoka. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vuole suklaasta kuorimaveitsellä lastuja tai rouhi suklaa. Peitä kakun pinta suklaarouheella ja koristele karamellirakeilla.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa