Valkosuklaa-limerahkatorttu - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkosuklaa-limerahkatorttu

Valkosuklaa-limerahkatorttu
Kappaleita
1
Valmistusaika
Useita tunteja
Jaa Somessa

Ainekset

MURUPOHJA

150 g
Keksejä, esim. digestive
75 g
Margariinia tai voita

TÄYTE

4 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Kuohukermaa
2 kpl
Valkosuklaa-limerahkaa (à 200 g)
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

PINNALLE

100 g
Valkosuklaata
Karamellirakeita

Näin teet

1

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halkaisija 22–24 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita murujen joukkoon sulatettu voi ja painele muruseos vuokaan leivinpaperin päälle.

150 g
Keksejä, esim. digestive
75 g
Margariinia tai voita
2

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada haalea liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

4 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Kuohukermaa
2 kpl
Valkosuklaa-limerahkaa (à 200 g)
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
3

Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta ja peitä vuoka. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia.

4

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vuole suklaasta kuorimaveitsellä lastuja tai rouhi suklaa. Peitä kakun pinta suklaarouheella ja koristele karamellirakeilla.

Karamellirakeita
100 g
Valkosuklaata
Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2010
Muokattu: 15.5.2019