Valkosuklaa-limerahkatorttu

arvosana1/5

(1)arvio
1 Kappaletta

Useita tunteja

Ainekset

MääräAinesosa

Murupohja

150 gkeksejä, esim. digestive
75 gmargariinia tai voita

Täyte

4 kplliivatelehteä
2 dlkuohukermaa
2 kplvalkosuklaa-limerahkaa (à 200 g)
2 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria

Pinnalle

100 gvalkosuklaata
karamellirakeita

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halkaisija 22–24 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita murujen joukkoon sulatettu voi ja painele muruseos vuokaan leivinpaperin päälle.

    MääräAinesosa
    150 gkeksejä, esim. digestive
    75 gmargariinia tai voita
  2. 2

    Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada haalea liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

    MääräAinesosa
    4 kplliivatelehteä
    2 dlkuohukermaa
    2 kplvalkosuklaa-limerahkaa (à 200 g)
    2 rklsokeria
    1 tlvaniljasokeria
  3. 3

    Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta ja peitä vuoka. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia.

  4. 4

    Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vuole suklaasta kuorimaveitsellä lastuja tai rouhi suklaa. Peitä kakun pinta suklaarouheella ja koristele karamellirakeilla.

    MääräAinesosa
    karamellirakeita
    100 gvalkosuklaata

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä