Vanilja-kolakuutiot

Nappaa talteen!
Gluteenittomat vanilja-kolakuutiot sopivat vaikka lahjaksi. Kääri kovettuneet karkit sellofaanipapereihin.
| 2 dl | kermaa |
| 3 dl | sokeria |
| 2 rkl | siirappia |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
- 1.
Sekoita kerma, sokeri ja siirappi teflonkattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri sulaa. Anna seoksen kiehua välillä sekoittaen 20–25 minuuttia tai kunnes seos paksunee. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Massa on valmista, kun tippa seosta jähmettyy kiinteäksi kylmään veteen pudotettuna. Lisää vaniljasokeri huolellisesti sekoittaen. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun n. 15 x 15 cm kokoiseen suorareunaiseen astiaan. Kun levy on melkein jähmettynyt, leikkaa se terävällä veitsellä kuutioiksi. Anna vielä kovettua. Kääri kovettuneet karkit sellofaanipapereihin.
Vanilja-kolakuutiot
Gluteenittomat vanilja-kolakuutiot sopivat vaikka lahjaksi. Kääri kovettuneet karkit sellofaanipapereihin.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | kermaa |
| 3 dl | sokeria |
| 2 rkl | siirappia |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
Valmistus
- 1
Sekoita kerma, sokeri ja siirappi teflonkattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri sulaa. Anna seoksen kiehua välillä sekoittaen 20–25 minuuttia tai kunnes seos paksunee. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Massa on valmista, kun tippa seosta jähmettyy kiinteäksi kylmään veteen pudotettuna. Lisää vaniljasokeri huolellisesti sekoittaen. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun n. 15 x 15 cm kokoiseen suorareunaiseen astiaan. Kun levy on melkein jähmettynyt, leikkaa se terävällä veitsellä kuutioiksi. Anna vielä kovettua. Kääri kovettuneet karkit sellofaanipapereihin.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























