Vegaaninen imelletty perunalaatikko
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Imelletty perunalaatikko onnistuu myös vegaanisena, ja siinä on aito makean pehmeä maku.
| 1 kg | jauhoisia perunoita |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | vegaanista margariinia (esim. eleplant) |
| 4 dl | kaurajuomaa |
| 1 tl | suolaa |
| (1 rkl siirappia) | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 rkl | vegaanista margariinia vuoan voiteluun |
- 1.
Pese perunat ja keitä ne kuorineen kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori kuumat perunat ja soseuta ne sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Sekoita jauhot soseeseen.
- 2.
Anna seoksen imeltyä kattilassa kannella peitettynä lämpimässä paikassa 5–6 tuntia tai yön yli. Voit imellyttää soseen myös 60-asteisessa uunissa. Sose imeltyy parhaiten 50–60 asteisena. Sekoittele muutama kerta imeltymisen aikana. Maista sosetta, ja kun se on sopivasti imeltynyt, jatka valmistusta.
- 3.
Sulata rasva toisessa kattilassa. Lisää kaurajuoma ja suola. Jos perunasose ei ole imeltynyt riittävästi, lisää hieman siirappia. Sekoita kaurajuomaseos soseeseen.
- 4.
Kaada perunaseos voideltuun uunivuokaan (vetoisuus noin 2 litraa). Jätä vähintään kolmasosa vuoasta vajaaksi, sillä laatikko kuohuu kypsyessään. Paista perunalaatikkoa 175-asteisessa uunissa 2 tuntia.
Vegaaninen imelletty perunalaatikko
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Imelletty perunalaatikko onnistuu myös vegaanisena, ja siinä on aito makean pehmeä maku.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | jauhoisia perunoita |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | vegaanista margariinia (esim. eleplant) |
| 4 dl | kaurajuomaa |
| 1 tl | suolaa |
| (1 rkl siirappia) | |
Lisäksi | |
| 1 rkl | vegaanista margariinia vuoan voiteluun |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pese perunat ja keitä ne kuorineen kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori kuumat perunat ja soseuta ne sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Sekoita jauhot soseeseen.
Määrä Ainesosa 1 kg jauhoisia perunoita 1/2 dl vehnäjauhoja - 2
Anna seoksen imeltyä kattilassa kannella peitettynä lämpimässä paikassa 5–6 tuntia tai yön yli. Voit imellyttää soseen myös 60-asteisessa uunissa. Sose imeltyy parhaiten 50–60 asteisena. Sekoittele muutama kerta imeltymisen aikana. Maista sosetta, ja kun se on sopivasti imeltynyt, jatka valmistusta.
- 3
Sulata rasva toisessa kattilassa. Lisää kaurajuoma ja suola. Jos perunasose ei ole imeltynyt riittävästi, lisää hieman siirappia. Sekoita kaurajuomaseos soseeseen.
Määrä Ainesosa 50 g vegaanista margariinia (esim. eleplant) 4 dl kaurajuomaa 1 tl suolaa (1 rkl siirappia) - 4
Kaada perunaseos voideltuun uunivuokaan (vetoisuus noin 2 litraa). Jätä vähintään kolmasosa vuoasta vajaaksi, sillä laatikko kuohuu kypsyessään. Paista perunalaatikkoa 175-asteisessa uunissa 2 tuntia.
Määrä Ainesosa 1 rkl vegaanista margariinia vuoan voiteluun
Vinkki: Imelletty perunalaatikko on parhaimmillaan vastapaistettuna, joten se kannattaa paistaa vasta jouluaattona. Imeltyneen perunaseoksen voi pakastaa vuoassa ja paistaa sulatettuna suoraan joulupöytään.
Ravintosisältö
230
Energiaa kcal
961
Energiaa kj
9,7 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,2 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
230
Energiaa kcal
961
Energiaa kj
9,7 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,2 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (1 rkl siirappia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























