Vegaaninen imelletty perunalaatikko

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Imelletty perunalaatikko onnistuu myös vegaanisena, ja siinä on aito makean pehmeä maku.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgjauhoisia perunoita
1/2 dlvehnäjauhoja
50 gvegaanista margariinia (esim. eleplant)
4 dlkaurajuomaa
1 tlsuolaa
(1 rkl siirappia)

Lisäksi

1 rklvegaanista margariinia vuoan voiteluun

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pese perunat ja keitä ne kuorineen kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori kuumat perunat ja soseuta ne sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Sekoita jauhot soseeseen.

    MääräAinesosa
    1 kgjauhoisia perunoita
    1/2 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Anna seoksen imeltyä kattilassa kannella peitettynä lämpimässä paikassa 5–6 tuntia tai yön yli. Voit imellyttää soseen myös 60-asteisessa uunissa. Sose imeltyy parhaiten 50–60 asteisena. Sekoittele muutama kerta imeltymisen aikana. Maista sosetta, ja kun se on sopivasti imeltynyt, jatka valmistusta.

  3. 3

    Sulata rasva toisessa kattilassa. Lisää kaurajuoma ja suola. Jos perunasose ei ole imeltynyt riittävästi, lisää hieman siirappia. Sekoita kaurajuomaseos soseeseen.

    MääräAinesosa
    50 gvegaanista margariinia (esim. eleplant)
    4 dlkaurajuomaa
    1 tlsuolaa
    (1 rkl siirappia)
  4. 4

    Kaada perunaseos voideltuun uunivuokaan (vetoisuus noin 2 litraa). Jätä vähintään kolmasosa vuoasta vajaaksi, sillä laatikko kuohuu kypsyessään. Paista perunalaatikkoa 175-asteisessa uunissa 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    1 rklvegaanista margariinia vuoan voiteluun

Vinkki: Imelletty perunalaatikko on parhaimmillaan vastapaistettuna, joten se kannattaa paistaa vasta jouluaattona. Imeltyneen perunaseoksen voi pakastaa vuoassa ja paistaa sulatettuna suoraan joulupöytään.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (1 rkl siirappia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.11.2025
|
Päivitetty: 21.11.2025

Samankaltaisia reseptejä