Vegaaninen jäätelö
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee helppo vegaaninen jäätelö muutamasta aineksesta. Valitse mausteeksi suosikkisi valmiista makupareista tai mausta vegaaninen jäätelöpohja makusi mukaan!
| Vegaaninen jäätelöpohja | |
|---|---|
| 5 dl | (2 prk) kasvipohjaista vispiä |
| 320 g | (1 prk) kondensoitua kookosmaitoa |
- 1.
Vaahdota vispi sähkövatkaimella. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita vaahtoon makuaineet. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan (vetoisuus 2 litraa). Pakasta noin 8 tuntia tai yön yli. Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
- 2.
Sekoita jäätelöpohjaan 2 desiä kirsikkahilloa. Pehmennä 2 desiä keksilevitettä mikrossa muutama sekunti. Kaada jäätelöseos pakastusastiaan kolmeen kerrokseen keksilevitteen kanssa, jätä päälle keksilevitettä. Vedä jäätelömassaan veitsellä pyörteitä.
- 3.
Mittaa 3 desiä rusinoita ja 1 desi tummaa rommia kattilaan. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä. Anna maustua 15 minuuttia. Mausta jäätelömassa 2 teelusikalla vaniljasokeria ja sekoita rusinat liemineen joukkoon.
Vinkki! Rommin voi korvata 1 desillä vettä ja 1 teelusikallisella rommiaromia.
- 4.
Soseuta 400 grammaa puolukoita ja rouhi 150 grammaa vegaanisia piparkakkuja (Annas) karkeaksi rouheeksi. Sekoita puolukkasurvos jäätelömassaan. Kääntele piparirouhe joukkoon.
Vegaaninen jäätelö
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Tee helppo vegaaninen jäätelö muutamasta aineksesta. Valitse mausteeksi suosikkisi valmiista makupareista tai mausta vegaaninen jäätelöpohja makusi mukaan!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Vegaaninen jäätelöpohja | |
| 5 dl | (2 prk) kasvipohjaista vispiä |
| 320 g | (1 prk) kondensoitua kookosmaitoa |
Valmistus
- 1
Vaahdota vispi sähkövatkaimella. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita vaahtoon makuaineet. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan (vetoisuus 2 litraa). Pakasta noin 8 tuntia tai yön yli. Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 5 dl (2 prk) kasvipohjaista vispiä 320 g (1 prk) kondensoitua kookosmaitoa - 2
Sekoita jäätelöpohjaan 2 desiä kirsikkahilloa. Pehmennä 2 desiä keksilevitettä mikrossa muutama sekunti. Kaada jäätelöseos pakastusastiaan kolmeen kerrokseen keksilevitteen kanssa, jätä päälle keksilevitettä. Vedä jäätelömassaan veitsellä pyörteitä.
- 3
Mittaa 3 desiä rusinoita ja 1 desi tummaa rommia kattilaan. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä. Anna maustua 15 minuuttia. Mausta jäätelömassa 2 teelusikalla vaniljasokeria ja sekoita rusinat liemineen joukkoon.
Vinkki! Rommin voi korvata 1 desillä vettä ja 1 teelusikallisella rommiaromia.
- 4
Soseuta 400 grammaa puolukoita ja rouhi 150 grammaa vegaanisia piparkakkuja (Annas) karkeaksi rouheeksi. Sekoita puolukkasurvos jäätelömassaan. Kääntele piparirouhe joukkoon.
Ravintosisältö
631
Energiaa kcal
2642
Energiaa kj
67,5 g
Rasvaa
44,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,5 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
—
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
631
Energiaa kcal
2642
Energiaa kj
67,5 g
Rasvaa
44,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,5 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
—
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 320 g (1 prk) kondensoitua kookosmaitoa .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























