Vegaaninen mangojuustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suositun mangojuustokakun vegaaninen versio valmistuu ilman liivatetta agar agarin avulla. Reilu reunoille nostettu keksipohja täytetään omenamehun raikastamalla mangotäytteellä.
| 300 g | divestivekeksejä |
| 125 g | vegaanista margariinia (esim. eleplant) |
| Täyte | |
|---|---|
| 400 g | (2 rs) vegaanista tuorejuustoa (esim. violife creamy original) |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | raastettua limenkuorta (luomu) |
| 2 1/2 dl | (1 prk) kasvipohjaista vispiä (esim. fazer aito) |
| 2 1/2 dl | (½ prk) mangososetta |
| 2 dl | omenatäysmehua |
| 6 tl | agar agar -hyytelöimisjauhetta (meira) |
| Kiille | |
| 2 1/2 dl | (½ prk) mangososetta |
| 2 rkl | omenatäysmehua |
| 1/2 tl | agar agar -hyytelöimisjauhetta (meira) |
| Koristeluun | |
| passiohedelmää | |
| mintunlehtiä | |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
- 2.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- 3.
Valmista täyte. Vatkaa vegaaninen tuorejuusto, sokerit ja limen kuoriraaste kulhossa. Lisää kasvivispi ja vatkaa, kunnes seos on kuohkea.
- 4.
Sekoita täytteen mangosose, omenamehu ja agar agar kattilassa. Kun agar on liuennut tasaisesti nesteeseen, kuumenna seos kiehuvaksi samalla pohjaa myöten sekoittaen. Keitä 3 minuuttia samalla sekoittaen. Kaada kuuma seos ohuena nauhana muutamassa osassa täytteeseen samalla sähkövatkaimella vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia.
- 5.
Valmista kiille. Sekoita mangosose, omenamehu ja agar agar kattilassa. Kun agar on liuennut tasaisesti nesteeseen, kuumenna seos kiehuvaksi samalla pohjaa myöten sekoittaen. Keitä 3 minuuttia samalla sekoittaen. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kiillettä samalla sekoittaen 2 minuuttia. Kaada kiille lusikan kautta hyytyneen kakun päälle, jotta saat kauniin pinnan. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia.
- 6.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele passiohedelmällä ja mintunlehdillä.
Vegaaninen mangojuustokakku
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Suositun mangojuustokakun vegaaninen versio valmistuu ilman liivatetta agar agarin avulla. Reilu reunoille nostettu keksipohja täytetään omenamehun raikastamalla mangotäytteellä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | divestivekeksejä |
| 125 g | vegaanista margariinia (esim. eleplant) |
Täyte | |
| 400 g | (2 rs) vegaanista tuorejuustoa (esim. violife creamy original) |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | raastettua limenkuorta (luomu) |
| 2 1/2 dl | (1 prk) kasvipohjaista vispiä (esim. fazer aito) |
| 2 1/2 dl | (½ prk) mangososetta |
| 2 dl | omenatäysmehua |
| 6 tl | agar agar -hyytelöimisjauhetta (meira) |
Kiille | |
| 2 1/2 dl | (½ prk) mangososetta |
| 2 rkl | omenatäysmehua |
| 1/2 tl | agar agar -hyytelöimisjauhetta (meira) |
Koristeluun | |
| passiohedelmää | |
| mintunlehtiä | |
Valmistus
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
- 2
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Määrä Ainesosa 300 g divestivekeksejä 125 g vegaanista margariinia (esim. eleplant) - 3
Valmista täyte. Vatkaa vegaaninen tuorejuusto, sokerit ja limen kuoriraaste kulhossa. Lisää kasvivispi ja vatkaa, kunnes seos on kuohkea.
Määrä Ainesosa 400 g (2 rs) vegaanista tuorejuustoa (esim. violife creamy original) 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 tl raastettua limenkuorta (luomu) 2 1/2 dl (1 prk) kasvipohjaista vispiä (esim. fazer aito) - 4
Sekoita täytteen mangosose, omenamehu ja agar agar kattilassa. Kun agar on liuennut tasaisesti nesteeseen, kuumenna seos kiehuvaksi samalla pohjaa myöten sekoittaen. Keitä 3 minuuttia samalla sekoittaen. Kaada kuuma seos ohuena nauhana muutamassa osassa täytteeseen samalla sähkövatkaimella vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl (½ prk) mangososetta 2 dl omenatäysmehua 6 tl agar agar -hyytelöimisjauhetta (meira) - 5
Valmista kiille. Sekoita mangosose, omenamehu ja agar agar kattilassa. Kun agar on liuennut tasaisesti nesteeseen, kuumenna seos kiehuvaksi samalla pohjaa myöten sekoittaen. Keitä 3 minuuttia samalla sekoittaen. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kiillettä samalla sekoittaen 2 minuuttia. Kaada kiille lusikan kautta hyytyneen kakun päälle, jotta saat kauniin pinnan. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl (½ prk) mangososetta 2 rkl omenatäysmehua 1/2 tl agar agar -hyytelöimisjauhetta (meira) - 6
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele passiohedelmällä ja mintunlehdillä.
Määrä Ainesosa passiohedelmää mintunlehtiä
Vinkki: Jos kiilteeseen tulee ilmakuplia, voit rikkoa ne hammastikun avulla.
Ravintosisältö
392
Energiaa kcal
1642
Energiaa kj
25,3 g
Rasvaa
13,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,4 g
Hiilihydraatteja
20,7 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
392
Energiaa kcal
1642
Energiaa kj
25,3 g
Rasvaa
13,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,4 g
Hiilihydraatteja
20,7 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl raastettua limenkuorta (luomu), passiohedelmää, mintunlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























