Vegaaninen mansikkapirtelö

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Raikas marjapirtelö syntyy kolmesta aineksesta: mansikoista, kaurajuomasta ja kaurajäätelöstä. Vegaaninen kaurajuoma ja kaurajäätelö sopivat hyvin pirtelöön ja maistuvat kaikille. Tarjoa pirtelöä jälkiruoaksi tai välipalaksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 g(pakaste)mansikoita
4 dl(tuore)kaurajuomaa
250 g(1/2 pkt) kauravaniljajäätelöä
1 - 2 rklsokeria (halutessasi)

Koristeluun halutessasi

2 1/2 dl(1 prk) kauravispiä (aito)
mansikoita

Valmistus

  1. 1

    Jos haluat koristella pirtelöt, vaahdota kauravispi sähkövatkaimella. Säästä muutaman mansikka koristeluun.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dl(1 prk) kauravispiä (aito)
    mansikoita
  2. 2

    Soseuta tuoreet tai puolisulaneet pakastemansikat sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää joukkoon kaurajuoma ja jäätelö paloina. Sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää halutessasi sokeria. Korsitele halutessasi kauravispivaahdolla ja mansikoilla. Nauti heti.

    MääräAinesosa
    250 g(pakaste)mansikoita
    4 dl(tuore)kaurajuomaa
    250 g(1/2 pkt) kauravaniljajäätelöä
    1 - 2 rklsokeria (halutessasi)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 250 g (1/2 pkt) kauravaniljajäätelöä, 1 - 2 rkl sokeria (halutessasi), mansikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
1.5.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä