Vegaaninen mustaherukkajuustokakku
60 min

Nappaa talteen!
Leivo raikas mustaherukkakakku juustokakun tyyliin vegaanisista raaka-aineista.
| 200 g | digestivekeksejä (vegaanisia) |
| 50 g | margariinia (vegaanista) |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 kpl | (à 150 g) kauralevitettä (esim. oatly påmackan) |
| 500 g | (1 prk) jogurttihapatettua soijavalmistetta |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| Marjasose | |
| 200 g | (1 pussi) mustaherukoita (pakaste) |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/4 dl | vettä |
- 1.
Tee ensin marjasose. Ota noin ½ dl herukoita erikseen ja laita ne takaisin pakastimeen. Kumoa loput marjat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
- 2.
Säädä uuni 175 asteeseen. Hienonna keksit. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.
- 3.
Vatkaa levite ja soijavalmiste kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne ja sitruunamehu täytteeseen.
- 4.
Säästä 2 rkl marjasosetta kakun pinnalle. Levitä puolet lopusta soseesta keksipohjalle. Levitä puolet täytteestä vuokaan. Toista kerrokset. Tiputa loppu sose pisaroina kakun pinnalle. Vedä tikulla pisaroiden läpi, niin että pintaan muodostuu kuvioita.
- 5.
Paista kakkua uunissa ensin 20 minuuttia. Vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsennystä noin 25 minuuttia.
- 6.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat sen vuoasta. Tarjoa loput marjat kakun kanssa. Säilytä kakku jääkaapissa.
Vegaaninen mustaherukkajuustokakku
Leivo raikas mustaherukkakakku juustokakun tyyliin vegaanisista raaka-aineista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | digestivekeksejä (vegaanisia) |
| 50 g | margariinia (vegaanista) |
Täyte | |
| 2 kpl | (à 150 g) kauralevitettä (esim. oatly påmackan) |
| 500 g | (1 prk) jogurttihapatettua soijavalmistetta |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
Marjasose | |
| 200 g | (1 pussi) mustaherukoita (pakaste) |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/4 dl | vettä |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Tee ensin marjasose. Ota noin ½ dl herukoita erikseen ja laita ne takaisin pakastimeen. Kumoa loput marjat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pussi) mustaherukoita (pakaste) 1/4 dl vettä 1/2 dl sokeria - 2
Säädä uuni 175 asteeseen. Hienonna keksit. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.
Määrä Ainesosa 50 g margariinia (vegaanista) 200 g digestivekeksejä (vegaanisia) - 3
Vatkaa levite ja soijavalmiste kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne ja sitruunamehu täytteeseen.
Määrä Ainesosa 2 kpl (à 150 g) kauralevitettä (esim. oatly påmackan) 500 g (1 prk) jogurttihapatettua soijavalmistetta 1/2 dl sitruunamehua 1/2 dl perunajauhoja 1 1/2 dl tomusokeria - 4
Säästä 2 rkl marjasosetta kakun pinnalle. Levitä puolet lopusta soseesta keksipohjalle. Levitä puolet täytteestä vuokaan. Toista kerrokset. Tiputa loppu sose pisaroina kakun pinnalle. Vedä tikulla pisaroiden läpi, niin että pintaan muodostuu kuvioita.
- 5
Paista kakkua uunissa ensin 20 minuuttia. Vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsennystä noin 25 minuuttia.
- 6
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat sen vuoasta. Tarjoa loput marjat kakun kanssa. Säilytä kakku jääkaapissa.
Vinkki: Voit käyttää marjasoseeseen myös puolukoita tai mustikoita.
Ravintosisältö
204
Energiaa kcal
854
Energiaa kj
6,4 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,3 g
Hiilihydraatteja
22,9 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
204
Energiaa kcal
854
Energiaa kj
6,4 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,3 g
Hiilihydraatteja
22,9 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 dl vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























