Vegaaninen mustaherukkajuustokakku

Arvostele resepti
12 Palaa

60 min

Leivo raikas mustaherukkakakku juustokakun tyyliin vegaanisista raaka-aineista.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gdigestivekeksejä (vegaanisia)
50 gmargariinia (vegaanista)

Täyte

2 kpl(à 150 g) kauralevitettä (esim. oatly påmackan)
500 g(1 prk) jogurttihapatettua soijavalmistetta
1 1/2 dltomusokeria
1/2 dlperunajauhoja
1/2 dlsitruunamehua

Marjasose

200 g(1 pussi) mustaherukoita (pakaste)
1/2 dlsokeria
1/4 dlvettä

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Tee ensin marjasose. Ota noin ½ dl herukoita erikseen ja laita ne takaisin pakastimeen. Kumoa loput marjat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pussi) mustaherukoita (pakaste)
    1/4 dlvettä
    1/2 dlsokeria
  2. 2

    Säädä uuni 175 asteeseen. Hienonna keksit. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.

    MääräAinesosa
    50 gmargariinia (vegaanista)
    200 gdigestivekeksejä (vegaanisia)
  3. 3

    Vatkaa levite ja soijavalmiste kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne ja sitruunamehu täytteeseen.

    MääräAinesosa
    2 kpl(à 150 g) kauralevitettä (esim. oatly påmackan)
    500 g(1 prk) jogurttihapatettua soijavalmistetta
    1/2 dlsitruunamehua
    1/2 dlperunajauhoja
    1 1/2 dltomusokeria
  4. 4

    Säästä 2 rkl marjasosetta kakun pinnalle. Levitä puolet lopusta soseesta keksipohjalle. Levitä puolet täytteestä vuokaan. Toista kerrokset. Tiputa loppu sose pisaroina kakun pinnalle. Vedä tikulla pisaroiden läpi, niin että pintaan muodostuu kuvioita.

  5. 5

    Paista kakkua uunissa ensin 20 minuuttia. Vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsennystä noin 25 minuuttia.

  6. 6

    Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat sen vuoasta. Tarjoa loput marjat kakun kanssa. Säilytä kakku jääkaapissa.

Vinkki: Voit käyttää marjasoseeseen myös puolukoita tai mustikoita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
28.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä