Vegaaninen mustaherukkajuustokakku | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vegaaninen mustaherukkajuustokakku

Vegaaninen mustaherukkajuustokakku

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Leivo raikas mustaherukkakakku juustokakun tyyliin vegaanisista raaka-aineista.

Ainekset

200 g
Digestivekeksejä (vegaanisia)
50 g
Margariinia (vegaanista)

täyte

2 kpl
(à 150 g) kauralevitettä (esim. Oatly påmackan)
500 g
(1 prk) jogurttihapatettua soijavalmistetta
1 1/2 dl
Tomusokeria
1/2 dl
Perunajauhoja
1/2 dl
Sitruunamehua

marjasose

200 g
(1 pussi) mustaherukoita (pakaste)
1/2 dl
Sokeria
1/4 dl
vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee ensin marjasose. Ota noin ½ dl herukoita erikseen ja laita ne takaisin pakastimeen. Kumoa loput marjat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

200 g
(1 pussi) mustaherukoita (pakaste)
1/4 dl
vettä
1/2 dl
Sokeria
2

Säädä uuni 175 asteeseen. Hienonna keksit. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.

50 g
Margariinia (vegaanista)
200 g
Digestivekeksejä (vegaanisia)
3

Vatkaa levite ja soijavalmiste kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne ja sitruunamehu täytteeseen.

2 kpl
(à 150 g) kauralevitettä (esim. Oatly påmackan)
500 g
(1 prk) jogurttihapatettua soijavalmistetta
1/2 dl
Sitruunamehua
1/2 dl
Perunajauhoja
1 1/2 dl
Tomusokeria
4

Säästä 2 rkl marjasosetta kakun pinnalle. Levitä puolet lopusta soseesta keksipohjalle. Levitä puolet täytteestä vuokaan. Toista kerrokset. Tiputa loppu sose pisaroina kakun pinnalle. Vedä tikulla pisaroiden läpi, niin että pintaan muodostuu kuvioita.

5

Paista kakkua uunissa ensin 20 minuuttia. Vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsennystä noin 25 minuuttia.

6

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat sen vuoasta. Tarjoa loput marjat kakun kanssa. Säilytä kakku jääkaapissa.

Vinkki: Voit käyttää marjasoseeseen myös puolukoita tai mustikoita.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 27.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

854

204

6,4 g

1,8 g

31,3 g

22,9 g

1,7 g

3,3 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli