Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vihreä kalamureke

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

800 g
Vähärasvaista vaaleaa kalafileetä tai pakasteseitä
2 dl
Kevytkerma-maitoseosta
1 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Silputtua tuoretta ruohosipulia
1 rkl
Silputtua tuoretta tilliä
1 rkl
Silputtua tuoretta sitruunamelissaa
2 tl
Suolaa
Ripaus valko- tai sitruunapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Yhdistä kerma-maitoseos ja korppujauhot ja anna seoksen turvota noin 10 minuutin ajan. Hienonna kalafileet monitoimikoneessa tasaiseksi. Lisää sekaan korppujauhoseos, kuorittu ja lohkottu sipuli, kananmunat, yrtit ja mausteet. Voitele korkealaitainen murekevuoka ja kumoa murekemassa vuokaan.Peitä vuoka foliolla. Pane vuoka kuumalla vedellä täytetyn isomman vuoan sisään vesihauteeseen ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 1-1 ½ tuntia. Ota kypsä vuoka uunista ja anna vetäytyä hetken ennen kumoamista. Leikkaa mureke annospaloiksi ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja sitruunanmehulla maustetun kevyesti suurustetun kalakastikkeen kera..

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 5.1.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.