Viikonlopun lohi-katkarapukeitto - Yhteishyvä

Viikonlopun lohi-katkarapukeitto

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(150 g) kylmäsavulohta viipaleina
2 dl
Pakastekatkarapuja
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1/4 tl
Currya
1 1/2 rkl
Vehnäjauhoja
8 dl
Vettä
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Palsternakka
4 kpl
Kiinteää perunaa
1/4 tl
Chilirouhetta
100 g
Sulatejuustoa
2 rkl
Hienonnettua tilliä

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli. Pese, kuori ja paloittele porkkanat, palsternakka ja perunat. Kuullota sipulit kattilassa öljyssä curryn kanssa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää vesi ja anna liemen kiehahtaa samalla sekoittaen. Lisää kasvikset. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.Lisää keittoon chilirouhe, sulatejuusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää joukkoon paloiteltu kylmäsavulohi ja jäiset katkaravut. Anna keiton kiehahtaa. Tarkista maku ja mausta tillillä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2012
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa